Å bry seg er den fineste juletradisjonen vi har. Ønsker du å bidra til å gjøre verden bedre for barn? Bli fadder i dag.

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet

Den fineste tradisjonen er å bry seg

Julen er full av forventninger og ønsker om å holde liv i gamle tradisjoner. Kanskje henger vi oss opp i små, rare ting som er viktige for oss. Felles for mange er at julehøytiden er en mulighet til å være sammen og være litt rausere med hverandre. Vi mener at det å bry seg er den aller fineste juletradisjonen.

Å være fadder er en enkel og konkret måte å bry seg på. Det gir en unik mulighet til å snakke med barna om hvordan andre barn har det. Samtidig som man lærer dem empati og omtanke for andre.

– Jeg håper at ved å være Planfadder så lærer vi barna våre å bry seg om andre. Det er jo så mye urettferdighet i verden, sier Lene, mammaen til Tinde. De møter du i filmen nedenfor.

Remote video URL

Det viktigste i julen

Vi tror at de fleste er enige i at det å bry seg og bruke tid med dem man er glad i, er det viktigste i julen. Så hvorfor lager vi juleforberedelsene til en maraton med lange lister over alt som må ordnes og kjøpes? Hvorfor snakker vi om julen som stri, når vi egentlig er enige i at det handler om så mye mer? 

Julen er tiden for ettertanke og refleksjon. Vi har møtt noen jenter og familiene deres i land hvor vi jobber. Jentene drømmer om et bedre liv, som ligner mer på ditt og mitt. Med skolegang, trygghet og en lys fremtid for seg og sine nærmeste. Men dette er dessverre ikke like selvsagt for alle.

Når drømmene regner bort

Regntid er en veldig krevende periode for mange, også for Sreinea og Sreineath. Når du står med vann til knærne og drømmene dine er i fare for å regne bort –  da er det ingenting som er viktigere enn en trygg søster.

Når mor er syk

Alle foreldre drømmer stort og vil det beste for barna sine, også Awas mor. Men ikke alle greier det. Hvordan er det å vite at man ikke greier å gi barnet sitt nok mat og grunnleggende støtte?

Bli fadder

Vi er inne i barnas høytid, og det å bry seg om andre er den fineste tradisjonen vi har. Ønsker du å bidra til å gjøre verden bedre for barn?

Få et nærmere innblikk i hvordan vi jobber:

Remote video URL