Du kan gi et fadderskap i gave

Gi et fadderskap i gave

Har du lyst til å gi bort en ekstra verdifull gave? Ved å gi bort et fadderskap gleder du dobbelt: Du gir en gave med mening til en du er glad i, samtidig som du bidrar til at barn får det bedre.

Vil du gi bort et fadderskap?

Kontakt oss, så hjelper vi deg.
Fint hvis du inkluderer denne informasjonen i e-posten:

 1. Navn og adresse til den som får gaven.
 2. Navn, adresse, telefonnummer og e-postadressen til den som gir gaven.
 3. Fortell oss om vi skal sende velkomstpakke direkte til mottakeren, eller om vi skal sende den til deg, slik at du kan overrekke den selv.

Giveren er økonomisk ansvarlig, og mottar faktura/AvtaleGiro.

Kontakt oss på e-post

Dette bidrar Planfaddere til

Som Planfadder bidrar du til at flere barn får utdanning, helsetilbud og økonomisk sikkerhet. At flere barn beskyttes mot barneekteskap og vold. Og at flere jenter får de samme mulighetene som gutter.

Det koster 300 kroner i måneden og støtten går til langsiktig utvikling i landet og lokalsamfunnet der fadderbarna bor. Dermed kommer pengene mange barn til gode. 

Dette får du som Planfadder:

 • Velkomstmappe.
 • Nye bilder av fadderbarnet og oppdateringer om familien hvert år.
 • Informasjon om Plans arbeid i området.
 • Den som betaler kan få skattefradrag.

Tips

Hvis du skal gi fadderskap i gave til et barn, kan det være fint å velge et fadderbarn på omtrent samme alder. På den måten kan fadderen og fadderbarnet «vokse opp sammen».

Queen fra Rwanda har en fadder i Norge. 

Hvorfor er det fint å ha et fadderbarn?

Som Planfadder kan du bidra til at flere barn vokser opp i trygge lokalsamfunn hvor barns rettigheter blir respektert og hvor jenter får de samme mulighetene som gutter.

 • Fadderordningen gir en nærhet til arbeidet man støtter. Det blir mer personlig.
 • Du kan følge utviklingen over tid, og få innblikk i livet til et barn på den andre siden av kloden.
 • Barnefamilier forteller ofte at fadderskap er en fin mulighet til å snakke med barna om hvordan det er å vokse opp i andre land.
 • Noen ønsker å bidra til utvikling i et spesielt land, kanskje fordi man har besøkt landet eller fordi man har familie eller venner der.
 • Som Planfadder kan du besøke fadderbarnet – hvis du vil. Det er ofte en annerledes reise og byr på opplevelser helt utenom det vanlige. Dette vil være mulig igjen når koronasituasjonen er annerledes.

Gjennom fadderordningen har Plan en unik tilstedeværelse i lokalsamfunnene. Vi kjenner fadderbarna og familiene. Vi forstår behovene. Sammen med fadderbarna og familiene deres jobber vi langsiktig og bidrar til å skape positive endringer i barns liv.

Hvorfor blir noen Planfaddere? Og hva går pengene til?

Remote video URL