Ei jente sammen med bestemoren sin (arv og testamente).

Arv og testamentariske gaver

Ønsker du å gjøre en forskjell også etter at du er borte? Ved å gi en testamentarisk gave til Plans arbeid lar du engasjementet ditt for barn leve videre.

Her finner du mer informasjon om hva arven din kan bidra til, hvordan du oppretter testament og kommende informasjonsmøter.

Gi muligheter til andre

Å testamentere er å gi muligheter til andre. Ved å støtte Plan bidrar du til arbeidet vårt for barns rettigheter i hele verden, og sikrer at engasjementet ditt lever videre. Her kan du lese mer om arbeidet vårt og de viktigste satsingsområdene våre.

Arv ble til nye muligheter i Tanzania

Her er et eksempel på hvordan testamentariske gaver har gitt unge kvinner som Neema nye muligheter.

Opprett testament

Opprett testament enkelt hos Justify. Plan dekker kostnaden for opprettelse av digital testament, forutsatt at vi blir tilgodesett med arv i testamentet.

Opprett testament her

Last ned gratis brosjyre

Du finner mer informasjon i vår gratis brosjyre. Les mer om arv, testament og testamentariske gaver.
 

Last ned brosjyren her

Dette kan arven din bidra til

Både små og store gaver vil bidra til å styrke Plans arbeid. Vi jobber for å styrke jenters rettigheter, både langsiktig og gjennom nødhjelp. Vi jobber for at alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det ofte verst. Derfor setter vi jenter først.

Jente på skolebenken. Bidra til at flere jenter får gå på skole ved å gi en testamentarisk gave til Plan.

Våre viktigste satsingsområder er å sikre jenters rett til å bestemme over egen kropp, beskytte barn mot vold, sørge for at alle barn får en trygg og god utdanning, og bidra til at unge kvinner kan bli økonomisk selvstendige. Les mer om satsningsområdene våre her.

– Stadig flere i Norge velger å gi til sin hjertesak når de skriver testament. En testamentarisk gave fra deg gir Plan mulighet til å jobbe med å styrke jenters rettigheter i hele verden, sier Sandra Szymanska, ansvarlig for arv og testamentariske gaver.

Remote video URL

Kontakt oss hvis du har spørsmål

Sandra Szymanska
930 50 125

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan arve?

Arveloven har bestemmelser om hvordan arven etter deg skal fordeles. Hvis du ikke oppretter et testamente følger fordelingen arveloven. De som har arverett er da dine slektsarvinger og/eller ektefelle/samboer. For mange er dette helt greit. Noen har imidlertid andre ønsker. I et testamente kan du, avhengig av din familiesituasjon eller ønsker, forandre noe av fordelingen ved å tilgodese for eksempel personer eller organisasjoner med hele eller deler av arven.

Hvorfor skal jeg testamentere til Plan International?

Når du testamenterer til Plan International Norge sikrer du at ditt engasjement for barns rettigheter og likestilling for jenter lever videre. Din gave bidrar til å skape endring for barn og familiene deres, men også for hele samfunn. Takket være dine og andres generøse gaver kan vi fortsette å jobbe sammen med barn, foreldrene deres, lærere og politiske ledere for å gjøre fremtiden lysere for barna!

Hvordan skriver jeg et testament?

Et testament kan formuleres etter eget ønske. Det viktigste er at dine egne ønsker kommer tydelig frem, og at testamentet signeres med vitner. Det er imidlertid visse formkrav som må oppfylles. Du kan lese mer om formkravene på detgodetestament.no. For noen er formålet med å opprette testamente å fravike arverekkefølgen i arveloven. For andre kan det være et ønske om å fordele bestemte eiendeler til bestemte personer, og unngå misforståelser og mulig strid.

Man kan testamentere hele eller deler av formuen i henhold til arvelovens regler, og over ulike type gjenstander og verdier. For eksempel bolig, hytte, aksjer, innestående i bank innbo/løsøre med mer. Arven kan gjerne fordeles på flere, både til personer og organisasjoner med et beløp, en brøk eller prosent av boets aktiva eller hva som måtte være hensiktsmessig.

Hva går en testamentarisk gave til?

Når du testamenterer til Plan International Norge går gaven til vårt arbeid for å styrke barns rettigheter og like muligheter for jenter. 

En gave fra deg blir brukt der behovet er størst, og du kan være helt trygg på at arven etter deg utgjør en forskjell for barn som trenger det.

Kan Plan hjelpe meg med å skrive testament?

For å skrive et testamente er det noen formelle krav som må være oppfylt. Testamentet skal skrives ut, signeres og bevitnes på riktig måte. Hvis du bruker vår samarbeidspartner Justify er du sikker på at det formelle er oppfylt. Plan dekker kostnaden for å opprette testament hos Justify, forutsatt at Plan blir tilgodesett med arv i testamentet.