Equality ring for jenters rettigheter

Plan har gått sammen med moteaktørene Costume og Tom Wood for å sette jenters rettigheter på agendaen. Resultatet er en Equality ring, der overskuddet går til Plans arbeid for jenter.

Vi er fortsatt milelangt unna likestilling. Det er et mønster over hele verden at jenter blir diskriminert og stiller i andre rekke. Også i Norge er dette noe vi kan kjenne på. Til inntekt for Plans arbeid for jenter, har Costume og Tom Wood designet en signetring i sølv.

Kygo og kjæresten Maren Platou fronter Tom Wood-ringen

Kygo og kjæresten Maren Platou er opptatt av respekt og likeverd. Derfor ønsker de å være med på å fronte ringen. Overskuddet går til Plans arbeid for jenter. 

Influencer Maren Platou og hennes kjæreste Kyrre, mest kjent som verdensstjernen Kygo, er et av fem norske par som fronter Equality-ringen. De forteller om hva likestilling betyr for dem, sammen med Celine Aagard og Bjørn Erik Hagen, Yosef Wolde-Mariam og Ammina Badjie, Nina Sandbech og Remy Myers, Eva Weel Skram og Thomas Stenersen. 

Signetring fra Tom Wood, Equality-serien

Ringen kommer i både svart og hvit perlemor, har et likhetstegn som symboliserer likeverd, og passer både til han og henne. Likestilling handler nemlig også om guttene.

Tom Wood er kjent for sine signetringer. Ringen som er laget i samarbeid med Plan og Costume, kalles Equality. 

– Gjensidig respekt er viktig. Vi støtter hverandres karrierevalg og unner hverandre det beste, sier Maren.

– Like muligheter og rettigheter for alle, uansett funksjonsnivå og egenskaper. Vi vil at det norske samfunnet skal være inkluderende - med et mangfold vi kan være stolte av. Alle er like mye verdt, sier Kyrre. 
 

Yosef Wolde-Mariam fra Madcon sammen med kona Ammina Badjie.

– Det er et vilt faktum at det er et tema i 2019 at folk ikke har akseptert at vi alle er forskjellige, men like mye verdt, sier Yosef Wolde-Mariam fra Madcon. Sammen med kona Ammina Badjie fronter han Equality ringen fra Tom Wood.

– Like rettigheter for jenter og gutter er Plan Internationals hjertesak. Med dagens utvikling kan det ta så mye som 170 år å oppnå likestilling i verden. Det er alt for lang tid. Samarbeid er nøkkelen til å få dette til å gå fortere, sier Partapuoli, og legger til: 

– Tom Wood har designet en ring med et sterkt symbol på likestilling. Jeg håper mange vil ha lyst til å bære ringen – både fordi den er vakker, og fordi ringen er med på å gjøre en forskjell, fortsetter hun.

– Det var veldig enkelt å si ja til dette samarbeidet da Costume tok kontakt. Jeg og familien min har vært Planfaddere siden 2005, sier Mona Jensen, kreativ leder i Tom Wood. 

Tom Woods signetringer har etterhvert blitt ikoniske. De nye ringene er spesialdesignet for samarbeidet med Costume og Plan. Equality ringene selges i nettbutikken til Tom Wood, og i utvalgte butikker.

– Inntektene fra salget av ringen går til Plans jentefond. Vi vet at der barn ikke har det bra, har ofte jentene det verst. I mange samfunn blir jenter sett på som mindre verdt enn gutter. Jenter stiller bakerst i køen når det kommer til helse og skolegang. Hvert år blir over 12 millioner jenter gift før de fyller 18 år. Dette er utgangspunktet for at Plan har et ekstra fokus på jenter, sier Partapuoli.
 

Kontakt oss

Kontakt oss på e-post dersom dere ønsker å samarbeide med oss eller har spørsmål.

Send e-post