URO

URO (Ungdommens rettighetsorgan) er ungdomsgruppa til Plan International Norge. Vi er rundt 20 ungdommer mellom 15 og 22 år, og kommer fra hele landet.

Dette gjør URO 

Kort fortalt vil vi gjøre verden mer rettferdig. Vi er spesielt opptatt av jenters rettigheter og likestilling, særlig i fattige land. Vi jobber for å engasjere barn og unge i disse temaene, og vi jobber for å påvirke politikere. 

Vi holder foredrag på skoler, har kampanjer om barn og unges rettigheter, arrangerer konferanser, snakker med politikere, skriver til aviser, jobber med media og har aksjoner. I tillegg har vi deltatt på mange konferanser rundt omkring i verden.

Alle i URO er juniorrådgivere. Det betyr at vi lærer ekstra mye om et fagfelt vi er interessert i. 

Vi drar på spennende reiser

Vi har reist til mange ulike land for å møte andre ungdomsgrupper som jobber med mange av de samme tingene som vi gjør. Kanskje du får mulighet til å representere URO i utlandet?

URO-medlemmer har besøkt disse landene: Uganda, Tanzania, India, Zambia, Ghana, Liberia, Etiopia, Rwanda og Senegal. 

Styremedlem

To av UROs medlemmer sitter i styret til Plan International Norges, én som styremedlem og én som observatør.

Søk om å bli med i URO

Nå søker vi etter nye juniorrådgivere. Søknadsfristen er 16. april.

Les mer og søk her

URO og Anette Trettebergstuen i en kampanje mot netthets.

Netthets i fokus

I mars 2023 satte Celina, Rebecca og Sesina fra URO fokus på netthets mot jenter sammen med kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

På Instagram  @uroplannorge kan du se kampanjefilmen og UROs foreslåtte tiltak for å stå opp for jenters rettigheter på nett.

URO og Anne Beathe Tvinnerheim på utviklingspolitisk spørretime.

URO på utviklingspolitisk spørretime

I april 2022 deltok Aurora fra URO på utviklingspolitisk spørretime med utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim. Spørretimen ble arrangert av Forum for utvikling og miljø (ForUM).

Aurora stilte spørsmål rundt status for Norges arbeid med å utarbeide et forslag til satsning på ungdom i utviklingspolitikken, og om ministeren ønsket å satse mer på ungdom fremover.