Hvorfor samarbeider Plan med kjendiser?

Plan har gjennom alle våre år i Norge samarbeidet med gode formidlere. Personer som kan fortelle en historie, og som kjenner målgruppen de snakker til. Bloggere, programledere, journalister, skuespillere og musikere – mennesker som har det til felles at de kan nå frem til folk.

Det er formidlingsevnen Plan «låner» når vi ønsker å få frem budskapet og fortelle historier om vårt arbeid for barns rettigheter.

Styrken til Plan er at når kjendisene har reist hjem og kameralysene er slukket, da er Plan igjen. Fordi vi er langsiktige, og fordi vi er lokale. 

Plan jobber med de som har det verst. Da er virkeligheten ofte ille. Vi har en moralsk forpliktelse til å formidle virkeligheten slik den er.

Plan har en langsiktig tilstedeværelse på grasrota i mer enn 55.000 lokalsamfunn. Det er lokalt ansatte som jobber tett med lokalsamfunnene for å definere hva de har behov for, som følger opp og som kjenner forholdene lokalt. Tillit lokalt er Plans største styrke.
 

Vi tar alltid barns beskyttelse og rettigheter på alvor

Når vi bruker bilder av barn, innhenter vi alltid tillatelse fra foresatte. Vi opplyser aldri om akkurat hvor fadderbarna bor og vi oppgir ikke fullt navn. 

Lokale Planansatte følger opp de vi besøker før, under og etter besøket, og Plan sjekker at alt materiale er i henhold til Plans regelverk om barns beskyttelse.