Jente fra Bangladesh Jente fra Bangladesh

Støtt jenter i kriseR

Gi beskyttelse, utdanning og helsehjelp til jenter i kriser og katastrofer.

Støtt Plans arbeid
Velg ønsket beløp
Velg ønsket beløp

Krigen i Ukraina og sultkrisen som rammer Afrikas Horn har enorme konsekvenser. Jenter på flukt risikerer å bli utsatt for vold, overgrep og menneskehandel, og 45 millioner barn i verden er underernærte. Vi jobber for at barn skal få beskyttelse og livsviktig hjelp, med spesielt fokus på tenåringsjenter. Støtten din gjør en forskjell!

Du støtte jenter i krise

Støtten din blir blant annet brukt til:

  • Beskyttelse, humanitær hjelp og skolegang til barn på flukt fra krigen i Ukraina.
  • Beskyttelse og nødhjelp som vann, mat og tepper til barn som er rammet av de alvorlige jordskjelvene i det nordvestlige Syria.
  • Hjelp til å sikre mat, vann og beskyttelse til barn og deres familier som er rammet av sultkatastrofer.

Dette bidrar du til:

Image
Utdanning

Uavhengig av livssituasjon har alle barn rett på utdanning, men kriser og konflikt setter mange barns utdanning på vent. Plan arbeider derfor for å gi skolegang til barn, også når en katastrofe inntreffer, og er spesielt opptatt av å gi psykososial støtte til lærere og elever.

Image
Beskyttelse

I en vanskelig og ofte uoversiktlig situasjon blir barn spesielt sårbare for vold og overgrep. Derfor er beskyttelse av barn og unge en av våre prioriteringer i kriser og konflikt.

Image
Forebygging

Vi ønsker at alle barn skal få realisert mulighetene sine, men dette er ikke like enkelt for unge som lever i samfunn preget av krise og konflikt. Derfor arbeider Plan for å redusere faren for at katastrofen inntreffer og å bidra til at lokalsamfunn er bedre rustet til å takle for eksempel ekstremvær og klimaendringer.

Image
Gjenoppbygging

Lenge etter at blitzregnet har stilnet er det ofte behov for støtte for å komme tilbake til normalen. Vi samarbeider derfor tett med lokalsamfunn og myndigheter for at lokalsamfunn skal kunne takle vanskelige hendelser og komme seg på beina igjen.

Støtt arbeidet vårt for jenters rettigheter

Ved å støtte oss i kampen for jenters rettigheter bidrar du til at alle barn skal ha like muligheter. Med spesielt fokus på å styrke, beskytte og utdanne jenter.

Fast giver

Her finner du mer informasjon om det å være fast giver til Plan, svar på hvordan du endrer avtalen din og andre ofte stilte spørsmål.