Støtt jenter i kriseR

Gi beskyttelse, utdanning og helsehjelp til jenter i kriser og katastrofer.

Gi en gave

Støtt Plans arbeid
Velg ønsket beløp
Velg ønsket beløp

Vi står nå ovenfor tre store kriser: jordskjelvene som rammet Syria og Tyrkia, eskalering av konflikten i Ukraina og sultkrisen som pågår i en rekke land. Disse krisene påvirker alle og gir enorme konsekvenser. Vi jobber for at barn skal få beskyttelse, med spesielt fokus på tenåringsjenter.

Støtt Plans arbeid for jenter i krise og bidra til beskyttelse, utdanning, forebygging og gjennoppbygging av lokalsamfunn. Støtten din gjør en forskjell!

Du støtte jenter i krise

Fondet blir blant annet brukt til:

  • Beskyttelse, humanitær hjelp og skolegang til barn på flukt fra krigen i Ukraina.
  • Beskyttelse og nødhjelp som vann, mat og tepper til barn som er rammet av de alvorlige jordskjelvene i det nordvestlige Syria.
  • Hjelp til å sikre mat, vann og beskyttelse til barn og deres familier som er rammet av sultkatastrofer.

Dette bidrar du til:

Image
Utdanning

Uavhengig av livssituasjon har alle barn rett på utdanning, men kriser og konflikt setter mange barns utdanning på vent. Plan arbeider derfor for å gi skolegang til barn, også når en katastrofe inntreffer, og er spesielt opptatt av å gi psykososial støtte til lærere og elever.

Image
Beskyttelse

I en vanskelig og ofte uoversiktlig situasjon blir barn spesielt sårbare for vold og overgrep. Derfor er beskyttelse av barn og unge en av våre prioriteringer i kriser og konflikt.

Image
Forebygging

Vi ønsker at alle barn skal få realisert mulighetene sine, men dette er ikke like enkelt for unge som lever i samfunn preget av krise og konflikt. Derfor arbeider Plan for å redusere faren for at katastrofen inntreffer og å bidra til at lokalsamfunn er bedre rustet til å takle for eksempel ekstremvær og klimaendringer.

Image
Gjenoppbygging

Lenge etter at blitzregnet har stilnet er det ofte behov for støtte for å komme tilbake til normalen. Vi samarbeider derfor tett med lokalsamfunn og myndigheter for at lokalsamfunn skal kunne takle vanskelige hendelser og komme seg på beina igjen.

Støtt Jentefondet

Bidra til å gi jenter skolegang, beskyttelse og mulighet til å bestemme over eget liv.

Fast giver

Les mer om det å være fast giver, hvordan du blir fast giver og ofte stilte spørsmål.