gjør en forskjell.
Bli fadder i dag!

Som fadder er du med på å gjøre verden til et bedre sted.

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet

Hvorfor bli fadder gjennom Plan?

Image
Du utgjør en forskjell

Du blir fadder for ett barn, men hjelper mange. Bidraget ditt går til prosjekter lokalt, nasjonalt og globalt. Du bidrar til at barn får utdanning, bedre helse og beskyttelse mot barneekteskap og vold.

Image
Det er lærerikt

Å ha et fadderbarn er en fin måte å lære om hvordan det er å leve i en annen del av verden, og mange bruker fadderskapet som en del av barneoppdragelsen.

Image
Du kan ha kontakt

Du kan følge utviklingen til ett barn, og ha kontakt med barnet hvis du vil. Du får bilder av fadderbarnet ditt og får jevnlig høre om barnet, familien og Plans arbeid.

Det er mange grunner til å bli fadder i Plan


Hva er et fadderbarn?

Et fadderbarn er en representant for sitt lokalsamfunn og bor i et område hvor Plan jobber. Pengene går ikke direkte til fadderbarnet, det ville skapt et urettferdig skille mellom de som får og ikke får. Du kan sende brev til fadderbarnet – hvis du vil. Og når korona er over, håper vi det igjen vil være mulig å besøke fadderbarnet.

Les mer her

Din støtte forandrer livet til barn og unge:

Queen fra Rwanda

Før måtte Queen være med mamma på jobb. Nå er hun på Plans barnesenter hvor hun spiser seg mett, leker og lærer i trygge omgivelser.

Sangeetha fra India stoppet sitt eget bryllup

Sangeetha stoppet sitt eget bryllup. Å være med i Plans ungdomsgruppe ga henne kunnskap og styrke til å si nei.

Valentine fra Rwanda får hjemmeskole

Skolen til Valentine er stengt på grunn av korona. Nå har Plan lagt til rette for hjemmeskole så hun kan fortsette å lære.

Å besøke fadderbarnet sitt

Noen faddere drar på besøk til fadderbarnet sitt. Jørgine Vasstrand, kjent som Funkygine, besøkte fadderbarnet Sentiya (5)

— Det som gjør fadderordningen så spesiell, er at det finnes bånd som knytter oss sammen som mennesker. Som likeverdige. Som venner.


 

Barnet forstår menneskehjertet.

Edgar Allan Poe


 

Slik arbeider vi

Plan jobber for at alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter vi jenter først.

Våre fire satsningsområder er:

Plan har unik kjennskap til områdene vi jobber i

Gjennom fadderordningen har Plan direkte kontakt med 1,2 millioner fadderbarn og deres familier. Denne kontakten gir oss unik kjennskap til områdene vi jobber i. Fordi vi er til stede over tid, med lokalt ansatte og lokale frivillige, har Plan stor tillit og aksept i lokalbefolkningen. 

Vi involverer alltid de som bor i områdene hvor vi jobber, og mobiliserer barn, unge, familier, lokalsamfunn og næringsliv. Nærværet gjør at Plan kan reagere raskt i kriser.

Plan jobber med utgangspunkt i FNs barnekonvensjon, og er partipolitisk og religiøst uavhengig. Vi har prosjekter i mer enn 50 land og har en solid økonomi.

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet

Vanlige spørsmål

Nyheter om Plan

Hva innebærer det å være Planfadder?

Hva er et fadderbarn?

Kan jeg sende brev, bilder og gaver til fadderbarnet?

Kan jeg besøke fadderbarnet mitt?

Dette brukes pengene til

Skattefradrag for bidrag til Plan

Betaling

Alternative gaver

Bidrag og donasjoner

Avslutte fadderskapet

Adresseendring og e-postadresse

SP- og SC-nummer