Plan bistår flom- og jordskredrammede i Indonesia

Tropisk syklon utløste flom og jordskred sørøst i Indonesia lørdag 3. april 2021. Plan International er på stedet og deler ut hjelpepakker til berørte familier på Lembata.

Plan bistår flom- og jordskredrammede i Indonesia.

Edvin (11) forteller at han har måttet sove på gulvet siden flommen inntraff.

Den tropiske syklonen Seroja har utløst både flom og jordskred i East Nusa Tenggara-provinsen sørøst i Indonesia. Uværet har herjet i området siden lørdag, og the Meteorology, Climatology and Geophysics Agency (BMKG) har advart om at ytterligere to tropiske sykloner kan føre til at ekstremværet fortsetter. 

Plan  er tilstede på øya Lembata, hvor  vi har jobbet siden 2006. Sammen med Indonesias National Board for Disaster Management og andre hjelpeorganisasjoner er Plan med på å kartlegge behovene til de berørte familiene. Spesielt de marginaliserte barna og deres familier. 

– Barn, spesielt fra marginaliserte familier, er de mest sårbare når en katastrofe inntreffer, sier Dini Widiastuti, administrerende direktør for Plan International Indonesia. 

–  Vi har fokusert på å sørge for at de rammede får dekket helt grunnleggende behov. Men, den nåværende situasjonen med strømavbrudd, kommunikasjonstap og sperringer, har det vært vanskelig for hjelpen å komme frem, sier Widiastuti.

Flom i Indonesia. Store materielle ødeleggelser.

Det er store materielle ødeleggelser etter flommen.

Beredskapsteamet har likevel fått delt ut 105 hjelpepakker bestående av matter og tepper, samt 30 menstruasjonshygienesett, til de berørte familiene på Lembata. 

– Vi trenger klær, tepper og matter å sove på. Nå sover vi rett på gulvet, og om natten er det kjempe kaldt, sier 11 år gamle Edvin, som Plan i Lembata har snakket med.  

Plan har 10.000 fadderbarn i Indonesia, flere er rammet av situasjonen. Vi jobber nå målrettet for å sørge for at barna og berørte familier får hjelp.