Du kan få skattefradrag for din støtte til Plan.

Gir du 500 kroner eller mer til Plan i løpet av et skatteår, kan du få fradrag på skatten. For skatteåret 2023 er fradraget på 22 prosent av det du samlet har gitt, fra 500 kroner.  

Merk at alle bidrag må være på Plans konto innen 31. desember for at du skal få skattefradraget det aktuelle året. 

Du kan få fradrag for både fadderskap, donasjoner, symbolske gavekort og egne innsamlinger. For å rapportere bidragene dine til skattemyndighetene trenger vi fødselsnummeret ditt (organisasjonsnummer for bedrifter) innen 15. februar. 

Registrer fødselsnummeret ditt på Min Side

Har du ikke Min side? Da du kan registrere fødsels-/organisasjonsnummer på en sikker måte her, eller du kan kontakte oss på telefon 09909. (Det er kun Planfaddere som har en Min side, for andre givere benyttes alternativ registrering).  


Årsoppgaven er en bekreftelse på de opplysninger Plan har rapportert til skattemyndighetene. Denne må du kontrollere mot skattemeldingen som du får av Skatteetaten i mars/april. De fleste Planfaddere får sin årsoppgave på Min side innen utgangen av januar. Vi varsler deg på e-post eller SMS når årsoppgaven din er klar på Min side. 

Bedrifter og enkelte privatpersoner får årsoppgaven tilsendt i posten. Det gjelder også om du er fastgiver til arbeidet for jenters rettigheter eller til arbeidet vårt for barn og unge som er rammet av kriser. 

Har du gitt gaver som ikke er registrert? 

  • Ved private innsamlinger er det initiativtaker av innsamlingen som får skattefradraget. For eksempel: Et brudepar ønsker at bryllupsgavene skal gå til Plan. Da er det brudeparet som får skattefradraget og ikke gjestene som gir gavene. 
  • Enkelte donasjonskanaler gir ikke sikker identifisering av deg som giver. Disse donasjonene kan derfor bli anonymiserte og kommer ikke med i grunnlaget for skattefradrag. Dette kan gjelde enkeltdonasjoner via Facebook, Instagram, SMS og Vipps. Ta i så fall kontakt med oss, så finner vi ut av det sammen.
  • Har du handlet alternative gaver i nettbutikken vår er det kun de symbolske gavekortene som gir skattefradrag.
  • Myndighetene har satt et tak på hvor stort skattefradrag man kan få for gaver til ideelle organisasjoner. Fra og med skatteåret 2022 er det maksimale fradraget for gaver satt til 25 000 kroner per år.

Har du spørsmål? Vi hjelper deg gjerne på telefon 09909 eller info@plan-norge.no.

Du kan lese mer om fradrag for gaver til ideelle organisasjoner på Skatteetatens hjemmeside.