Gi et fadderskap i gave

Har du lyst til å gi bort en ekstra verdifull gave? Ved å gi bort et fadderskap gleder du dobbelt: Du gir en gave med mening til en du er glad i, samtidig som du bidrar til at barn får det bedre.

Ja, det går faktisk an å gi bort et fadderbarn i gave. Til bursdag, dåp, navnedag, jul og jubileum. 

Solfrid Skoglund har gitt Planfadderskap til barnebarna Erlend og Sigrid. Fadderskapet har blitt en hyggelig aktivitet opp gjennom oppveksten.

– Gjennom å følge andre barn, får barnebarna et nærere forhold til andre som har det annerledes enn oss. Informasjonen om landet og fadderbarna gjør det mer konkret, sier Skoglund.

– Vi har gitt Planfadderskap i dåpsgave til barnebarna fordi vi har vært så heldige å ha alt vi trenger rundt oss. Derfor synes vi at vi må gi noe til dem som ikke er like heldige forteller Solfrid.

Dette bidrar du til som Planfadder

Som Planfadder bidrar du til at flere barn får utdanning, helsetilbud og økonomisk sikkerhet. At flere barn beskyttes mot barneekteskap og vold. Og at flere jenter får de samme mulighetene som gutter.

Det koster 300 kroner i måneden og støtten din går til langsiktig utvikling i landet og lokalsamfunnet der fadderbarna bor. Dermed kommer pengene mange barn til gode. 

Dette får du som Planfadder:

 • Velkomstmappe.
 • Nye bilder av fadderbarnet og oppdateringer om familien hvert år.
 • Informasjon om Plans arbeid i området.
 • Den som betaler kan få skattefradrag.

Tips

Hvis du skal gi fadderskap i gave til et barn, kan det være fint å velge et fadderbarn på omtrent samme alder. På den måten kan fadderen og fadderbarnet «vokse opp sammen».

Queen fra Rwanda har en fadder i Norge. 

Hva er fordelene ved å ha et fadderbarn?

For Plan er det viktigste at fadderbarna gir oss en unik kjennskap til områdene vi jobber i. Vi kjenner barna og familiene. Vi forstår behovene. Takket være fadderskap kan vi jobbe langsiktig og bidra til varige endringer.

Noen velger Plan på grunn av måten vi jobber med langsiktig utvikling. Andre ønsker et fadderbarn fordi:

 • Fadderbarnet gir en nærhet til arbeidet du støtter. Det blir mer personlig. 
 • Du kan følge utviklingen over tid, og få innblikk i livet til barn på den andre siden av kloden. 
 • Barnefamilier forteller ofte at fadderbarnet gjør det lettere å fortelle egne barn om hvordan det er å vokse opp i andre land. 
 • Noen ønsker å bidra til utviklingen av et spesielt land, kanskje fordi de har besøkt landet eller fordi man har familie og venner der. 
 • Muligheten til å besøke fadderbarnet er et argument for andre. De drømmer kanskje om en annerledes reise og opplevelser helt utenom det vanlige. 

Det er enkelt å gi bort et fadderskap

Kontakt oss, så hjelper vi deg. Vi trenger denne informasjonen:

 1. Om mottakeren: Navn og adresse til den som får gaven.
 2. Om giveren: Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse til den som gir gaven. 
 3. Velkomstpakken: Fortell oss om vi skal sende velkomstpakke direkte til mottakeren, eller om vi skal sende den til deg, slik at du kan overrekke den selv. 
 4. Ønsker? Har du noen ønsker for fadderbarnets alder, kjønn og land? 

Giveren er økonomisk ansvarlig, og mottar faktura/AvtaleGiro.

Kontakt oss

Hvorfor blir noen Planfaddere? Og hva går pengene til?