Bli fadder i dag

Som Planfadder er du med på å gjøre verden til et bedre sted.

Smilende skolejente sitter foran tavla.

Jeg vil bli Planfadder

 • Du blir fadder for ett barn, men hjelper mange. 
 • Du bidrar til utdanning, helse og beskyttelse mot barneekteskap og vold. 
 • Du får bilder av fadderbarnet ditt og får jevnlig høre om barnet, familien og Plans arbeid.

Hva er et fadderbarn?

Et fadderbarn er et barn som bor i et område hvor Plan jobber. Du kan ha kontakt med fadderbarnet ditt, hvis du vil. Og når korona er over, håper vi det igjen vil være mulig å besøke fadderbarnet.

Jente fra Benin skriver brev til fadderen

Din støtte forandrer livet til barn og unge:

Før måtte Queen være med mamma på jobb. Nå er hun på Plans barnesenter hvor hun spiser seg mett, leker og lærer i trygge omgivelser.
  

Sangeetha stoppet sitt eget bryllup. Å være med i Plans ungdomsgruppe ga henne kunnskap og styrke til å si nei.

Skolen til Valentine er stengt på grunn av korona. Nå har Plan lagt til rette for hjemmeskole så hun kan fortsette å lære.

Jeg vil bli Planfadder

— Det som gjør fadderordningen så spesiell, er at det finnes bånd som knytter oss sammen som mennesker. Som likeverdige. Som venner.

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.

Dette gjør Plan

Plan jobber for at alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først.

Dette jobber vi mye med: 

 • Kampen mot barneekteskap 
 • Utdanning
 • Beskytte barn mot vold og overgrep 
 • Småbarnshelse
Tankefull jente

Pengene kommer frem. 82 prosent går til formålet. 

Gjennom fadderordningen har Plan direkte kontakt med 1,2 millioner fadderbarn og deres familier. Denne kontakten gir oss unik kjennskap til områdene vi jobber i. Fordi vi er til stede over tid, med lokalt ansatte og lokale frivillige, har Plan stor tillit og aksept i lokalbefolkningen. 

Vi involverer alltid de som bor i områdene hvor vi jobber, og mobiliserer barn, unge, familier, lokalsamfunn og næringsliv. Nærværet gjør at Plan kan reagere raskt i kriser.

Plan jobber med utgangspunkt i FNs barnekonvensjon, og er partipolitisk og religiøst uavhengig. Vi har prosjekter i mer enn 50 land og har en solid økonomi.  

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.

Vanlige spørsmål

Hva innebærer det å være Planfadder?

Du blir fadder til et barn som du kan følge utviklingen til. Du får bilder av fadderbarnet, og du får informasjon om hvordan fadderbarnet bor, om familien, skolegang og Plans arbeid i området. Hvert år kommer det oppdateringer.

Det koster 300 kroner i måneden, og du kan få skattefradrag for bidraget. (Hvis du vil, kan du betale mer.)

Du kan sende en hilsen til fadderbarnet, digitalt eller i posten. Og skriver du, får du svar. Å skrive brev er helt valgfritt. 

Som Planfadder bidrar du til at flere barn får utdanning, helsetilbud og økonomisk sikkerhet. At flere beskyttes mot barneekteskap og vold. Og at flere jenter får de samme mulighetene som gutter.

Hvorfor bli Planfadder? Se hva fadderne sier selv. 

Kan jeg velge alder, kjønn og land?

Når du registrerer deg som fadder på nettsidene, kan du komme med ønsker for fadderbarnets alder, kjønn og kontinent. Vi gjør vårt beste for å imøtekomme ønskene dine. 

Ønsker du fadderbarn fra et bestemt land? Vi jobber i mer enn 50 land, og det er mulig å få fadderbarn fra de fleste av dem. Ta kontakt, så gjør vi vårt beste for å hjelpe deg. Du treffer oss på info@plan-norge.no eller tlf. 09909.

Hva er et fadderbarn?

Et fadderbarn er en representant for et av lokalsamfunnene der Plan jobber. 

Fadderbarna velges ut i samarbeid med representanter fra lokalsamfunnet, og er ofte blant de fattigste i et område. Familien må selv ha lyst til at barna skal være fadderbarn, og de må være motiverte til å delta i utviklingen av lokalsamfunnet.

Ikke alle barn i et lokalsamfunn er fadderbarn, men alle drar nytte av Plans arbeid. 

Les mer om Plans fadderbarn

Hva er fordelene med å ha et fadderbarn?

Noen velger å ha et fadderbarn fordi det gir dem en større nærhet til arbeidet de støtter. Andre velger å ikke ha kontakt med fadderbarnet, men opplever ordningen som en garanti for at hjelpen kommer fram. 

Mange syns fadderbarnet gjør det lettere å lære egne barn om andre land og kulturer. 

Les mer om det å få et fadderbarn

Går bidraget direkte til fadderbarnet?

Av og til får vi spørsmål om hvorfor ikke fadderbidragene kun går til fadderbarnet. Direkte støtte til fadderbarnet ville skape et urettferdig skille mellom barn som får og barn som ikke får. Det er bedre at hele samfunnet beveger seg i riktig retning enn at noen få mottar penger eller privilegier. 

For fadderbarna og familiene deres, kan fadderskapet åpne døren til en større verden. Det kan gi en følelse av å bli sett, og at noen heier på dem. 

Kan jeg sende brev, bilder og gaver til fadderbarnet?

Mange ønsker å sende en hilsen til fadderbarnet sitt. Dette er helt frivillig, men hvis du skriver, får du svar.

Av hensyn til både fadder og fadderbarn skal all kommunikasjon gå gjennom Plan. Du velger selv om du vil sende hilsenen via Min side eller i posten. 

Hvordan sender jeg en hilsen til fadderbarnet mitt?

Du kan gjøre det på to måter; digitalt eller via posten.

Digital: Send en hilsen via Min side. Her kan du laste opp egne bilder, eller velge fra vårt bildegalleri. 

Via post: 

 1. Merk alt du sender (brev, bilder og eventuelle andre ting) med SP- og SC-nummer.
  Bruk gjerne brevetiketter. Brevetiketter fikk du tilsendt da du ble fadder, men du kan også skrive ut nye brevetiketter (pdf). Eller du kan kontakte oss på telefon 09909 eller e-post info@plan-norge.no, så sender vi deg nye i posten. 
   
 2. Send brevet til: Plan Norge, Postboks 1, St Olavsplass, 0130 Oslo.

Vi gjør oppmerksom på at alle hilsener og brev til fadderbarna leses av frivillige eller ansatte på et Plan-kontor før de sendes videre til fadderbarna. Dette gjør vi av hensyn til både fadderbarn og fadder. 

Hva skal jeg skrive om?

Du behøver ikke skrive så mye. En kort hilsen og noen bilder kan være tilstrekkelig.

Fortell gjerne om hva du eller familien driver med til daglig; jobb, skole, hobbyer eller fritidsinteresser. Du kan også fortelle litt om Norge og de ulike årstidene. 

Det er også hyggelig om du viser interesse for livet til fadderbarnet, for eksempel hvordan barnet har det på skolen, og hvordan det står til med familien.

Bilder er alltid populært! Du kan laste opp egne bilder via Send hilsen på Min side eller sende egne bilder i posten. Hvis du vil sende bilder via nettsidene, kan du også velge bilder fra Plans bildegalleri med motiver fra ulike årstider og norske landskap.  

Hvis du har barn, vil de kanskje lage en tegning til fadderbarnet?

Kan jeg sende en gave til fadderbarnet?

Du kan sende brev og bilder til fadderbarnet, i tillegg til små ting som klistremerker, fotballkort og glansbilder. Forsendelsen må være flat (maks 5 cm) og ikke veie mer enn 150 gram. Plan International tillater ikke å sende klær, smykker eller mat. 

Det aller enkleste er å sende en elektronisk hilsen via brevløsningen på Min side, her kan du også legge ved bilder.

 

Må jeg skrive på engelsk eller et annet språk?

Nei. Hvis du skriver på norsk, blir hilsenen din oversatt av våre frivillige medarbeidere. Sendetiden vil da bli forlenget noe.

Hvis du ønsker å skrive på engelsk, fransk eller spansk, trenger du ikke bekymre deg over at språket ikke er perfekt. . 

Hvor lang tid tar det før fadderbarnet mottar brevet mitt?

Det kan ta opp til åtte uker før brevet kommer frem til fadderbarnet ditt. I enkelte tilfeller kan det ta lengre tid.

Brevet har mange stopp underveis, og mange av fadderbarna bor i avsidesliggende landsbyer. Brevene oversettes vanligvis hos Plan International Norge eller i fadderbarnets hjemland. Av og til begge steder. Denne jobben er det Plans frivillige som gjør.

Deretter vil en av de frivillige ta med brevet hjem til fadderbarnet. Ofte bruker de sykkel eller moped, noen ganger går de til fots.

I regntiden hender det at veiene blir ødelagt, og i perioder er det umulig å komme frem til enkelte lokalsamfunn.

Mange av områdene Plan jobber i er svært utsatt for naturkatastrofer eller er preget av sosial uro. I perioder med slike utfordringer blir korrespondanse mellom fadder og fadderbarn satt på vent.

Hva er brevetiketter?

Brevetiketter er etiketter med kontaktinformasjon som hjelper oss med å sortere posten til fadderbarna. Det er viktig å merke alt man sender med disse etikettene, i tilfelle deler av sendingen skulle komme bort fra hverandre på veien.

Brevetiketter fikk du tilsendt da du ble fadder, men du kan også skrive ut nye brevetiketter.

Vil du at vi skal sende deg nye i posten? Ta kontakt på e-post info@plan-norge.no eller på telefon 09909.

Kan jeg besøke fadderbarnet mitt?

Ja, det kan du! Hvert år er det mange faddere som besøker fadderbarnet sitt. For mange er dette en opplevelse for livet.

Husk at dette må organiseres gjennom Plan International Norge. Selve besøket varer én dag, og en representant fra det lokale Plankontoret er med deg.

Vurderer du å besøke fadderbarnet ditt? Ta kontakt med oss senest åtte uker før avreise, slik at vi får koordinert besøket med fadderbarnets familie og det lokale Plankontoret.

Her kan du lese om faddere som har besøkt fadderbarnet sitt.

Dette brukes pengene til

Hva brukes mine penger til?

Bidragene du betaler inn hver måned, brukes i landet og lokalsamfunnet der fadderbarnet ditt bor. Her blir prosjektene planlagt og gjennomført i samråd med lokalsamfunnet.

Fadderbarnet ditt får altså ikke direkte pengestøtte, det ville laget et urettferdig skille mellom de barna som får og de som ikke får. 

Her ser du hvilke konkrete tema Plan jobber med. 

Hvor mye går til administrasjon?

I regnskapsåret 2020 gikk seks prosent til administrasjon.

Plan International Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen. Det gir fadderne en sikkerhet for at vi følger regler for regnskap, etiske retningslinjer for innsamling og underlegger oss ekstern kontroll. 

Ved flere anledninger har bladet Kapital kåret oss til en av de mest effektive pengeinnsamlerne. 

Over 80 prosent av pengene går til formålet. I regnskapsåret 2020 var fordelingen slik: 

 • 82 prosent til formålet
 • 12 prosent til inntektsgenererende arbeid
 • 6 prosent til administrasjon

Les mer om fordeling av inntekter og utgifter.

Skattefradrag for bidrag til Plan

Kan jeg få skattefradrag på donasjoner og fadderbidrag?

Du kan få skattefradrag på gaver til Plan International Norge. Fradraget er på 22 prosent av det samlede bidraget ditt til Plan i inntektsåret 2020, fra kr 500.

Merk at alle bidrag må være på Plans konto innen 31. desember for at du eller din bedrift skal få skattefradraget det aktuelle året.

For å innberette dine bidrag til skattemyndighetene, trenger vi ditt fødsels- og personnummer (11 siffer). Dersom giveren er bedrift trenger vi organisasjonsnummeret. Skattedirektoratet godkjenner ikke at kun giver fører gavebeløpet i sin selvangivelse. 

Du kan registrere ditt fødselsnummer enkelt på Min side. Har du ikke Min side kan du ringe oss, eller benytte dette skjemaet for sikker registrering.

Har du spørsmål om årsoppgave eller donasjoner, kontakt oss på e-post info@plan-norge.no eller på telefon 09909.

Hvorfor står ikke beløpet jeg har betalt til Plan på selvangivelsen?

Det kan skyldes flere årsaker:

Mangler vi fødsels- og personnummeret ditt? Hvis du er privat giver må vi har fødsels- og personnummeret ditt (11 siffer) for at du skal få skattefradrag. Skattedirektoratet godkjenner ikke at kun giver fører gaveløpet i sin selvangivelse, det må også stå i årsoppgaven fra oss.

Mangler vi organisasjonsnummeret til bedriften? Dersom du representerer en bedrift må vi tilsvarende ha bedriftens organisasjonsnummer.

Har du gitt til en "privat" innsamling? Dersom du har gitt en donasjon i forbindelse med bursdag, bryllup eller lignende, er det initiativtager som får skattefradraget.

Har du handlet alternative gaver i nettbutikken til Plan? I følge lovverket er det kun symbolske gavekort som gir rett til skattefradrag. Andre gaver i butikken gir ikke mulighet for skattefradrag.

Har du gitt en donasjon via SMS? Plan Norge følger bransjenormen og anser SMS-donasjoner som anonyme. I dag har mange arbeidstakere mobiltelefon gjennom sin arbeidsgiver, og i disse tilfellene vil det være usikkert om det er arbeidsgiver eller arbeidstaker som vil være den juridiske bidragsyteren.

Har du gitt en donasjon via Facebook eller Vipps? Da ble donasjonen registrert som anonym og regnes ikke med i grunnlaget for skattefradrag. Dette skyldes at Facebook og Vipps ikke gir sikker identifisering av deg som giver.

Les mer om fradrag for gaver til ideelle organisasjoner på Skatteetatens hjemmeside.

Kan bedrifter få skattefradrag?

Ja, bedrifter kan få skattefradrag for sine bidrag til Plan International Norge. Fradraget er på 22 prosent av bedriftens samlede bidrag til Plan i inntektsåret 2020, fra kr 500.

Regjeringen bestemmer det maksimale skattefradraget man kan få for gaver til ideelle organisasjoner, og dette endres fra år til år. For inntektsåret 2020 er det maksimalt kr 50.000.

Merk at alle bidrag må være på Plans konto innen 31. desember for at du eller din bedrift skal få skattefradraget det aktuelle året.

For å innberette bedriftens bidrag til skattemyndighetene, trenger vi bedriftens organisasjonsnummer. Skattedirektoratet godkjenner ikke at kun giver fører gavebeløpet i sin selvangivelse. 

Har du spørsmål om årsoppgave eller donasjoner, kontakt oss på e-post bedrift@plan-norge.no eller på telefon 09909.

Les mer om fradrag for gaver til ideelle organisasjoner på Skatteetatens hjemmeside.

Hvorfor har jeg ikke mottatt årsoppgaven min fra Plan?

Nesten alle privatpersoner som er faddere finner årsoppgaven sin på Min side innen utgangen av januar hvert år. Vi sender e-post eller SMS med varsel til deg når den er klar. Finner du ikke årsoppgaven? Dette kan være årsaken.

Bedrifter får årsoppgaven tilsendt i posten. 

Har du spørsmål knyttet til dette, ta gjerne kontakt med oss på info@plan-norge.no eller på telefon 09909.

Betaling

Hvordan fungerer AvtaleGiro?

AvtaleGiro er en tjeneste bankene tilbyr for automatisk betaling av faste regninger. Med AvtaleGiro trekkes fadderbidraget automatisk den 20. hver måned. 

Du oppretter selv AvtaleGiro i nettbanken eller ved å kontakte banken din. Betalingsinformasjon finner du på fakturaen du mottar i posten. Du kan også enkelt opprette AvtaleGiro på Min side.

Velger du AvtaleGiro som betalingsmåte er det enkelt for både deg og oss. Vi sparer miljøet når vi slipper å sende ut giroer. Og ikke minst; pengene vi sparer kan heller brukes på arbeidet i lokalsamfunnene til fadderbarna.

Hvorfor kan det skje at jeg får giro på dobbelt beløp?

Betalingsfristen for fadderbidrag er den 15. i hver måned (den 20. for AvtaleGiro-trekk). Hvis du ikke betaler, sender vi en giro med dobbelt beløp måneden etter. 

I noen tilfeller kan du også få giro med dobbelt beløp hvis du betaler for sent. Det kan skje hvis vår utsendelse av ny giro og din innbetaling krysse hverandre.

Dette kan du gjøre: Du kan ganske enkelt justere ned beløpet på giroen. (Hvis du velger å betale dobbelt beløp, slipper du faktura måneden etter.)

Har du byttet bank eller kontonummer?

Da må du først avslutte din nåværende AvtaleGiro, for så å vente et par dager før du oppretter en ny avtale tilknyttet din nye konto. Du kan enkelt opprette AvtaleGiro via Min Side.

Det kan ta inntil 2 måneder før den nye avtalen inntrer. I mellomtiden mottar du vanlige giroer fra oss.

Har AvtaleGiroen har stoppet opp?

Da kan det være beløpsgrensen er for lav. Dette kan du sjekke i nettbanken, eller ved å kontakte banken din.

Kan jeg støtte Plan med et lavere beløp hver måned?

Ja, det er mulig. Du kan støtte Katastrofefondet med 200 kroner hver måned. På den måten bidrar du til at Plan kan handle raskt når katastrofen rammer. 

Ta kontakt med oss på telefon 09909 eller på e-post info@plan-norge.no hvis dette høres ut som noe for deg.

Du kan også støtte Plan med enkeltbeløp

Kan jeg betale fadderbidragene årlig, halvårlig eller kvartalsvis?

Ja, det er helt i orden å betale årlig, halvårlig eller kvartalsvis. Send en e-post til info@plan-norge.no eller ring oss på telefon 09909.

Alternative gaver

Kan jeg kjøpe alternative gaver hos Plan?

Ja, vi selger alternative gaver, eller gaver med mening, som det også kalles. Når du kjøper Plans alternative gaver, bidrar du til å gi barn en bedre fremtid. Pengene brukes der behovet er størst – til kampen mot barneekteskap og for jenters rettigheter, til utdanning, yrkesopplæring og beskyttelse av jenter i kriser.

Her kan du lese mer om hva som ligger i formuleringen "gaver med mening".

    

Selger Plan firmagaver?

Ja, Plan tilbyr firmagaverenten du har behov for gaver til de ansatte, oppmerksomheter til foredragsholdere eller julekort til forretningsforbindelser. I nettbutikken vår finner du både symbolske gavekort, gaver og julekort!

Velg "Bedrift" ved betaling, og du får muligheten til å betale med kort eller faktura. 

Kanskje vil din bedrift la seg inspirere av Deloitte: I flere år har bedriften byttet ut julegaver til de ansatte med støtte til Plans arbeid i Liberia. Til sammen har de bygd to skoler!

Les mer om symbolske gavekort og betydningen av gaver med mening.

Hva er et symbolsk gavekort?

Når du kjøper et symbolsk gavekort, gir du en svært verdifull gave:

 • Pengene går til kampen mot barneekteskap og for jenters rettigheter, til utdanning, yrkesopplæring og beskyttelse av jenter i kriser.
 • Du får et kort med bilde av den symbolske gaven og en kort tekst om arbeidet.
 • Kortet er symbolsk og er et eksempel på hva Plan kan gjøre for pengene som kortet koster.
 • Anledningene for å gi et symbolsk gavekort er mange: Jul, dåp/navnedag, bursdag, konfirmasjon, bryllup, morsdag/farsdag eller Valentinesday.

Du finner symbolske gavekort i vår nettbutikk.

Hva går pengene til?

Når du kjøper Plans alternative gaver, bidrar du til å gi barn en bedre fremtid. Pengene bruker Plan der behovet er størst – til kampen mot barneekteskap og for jenters rettigheter, til utdanning, yrkesopplæring og beskyttelse av jenter i kriser.

Les mer om hvordan vi bruker pengene.

Når får jeg tilsendt gavene?

Vi sender deg gavene første arbeidsdag etter bestilling. Hvis du kjøper elektroniske symbolske gavekort sender vi dem til deg med e-post med en gang.

Gavetips

Kan jeg gi bort fadderskap i gave?

Ja, det kan du! Et fadderskap er en svært verdifull gave, enten du gir den som julegave, dåpsgave, til navnefest, bursdag - eller en annen anledning. 

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med gaven. Telefon 09909 eller på e-post info@plan-norge.no.

Vi trenger denne informasjonen: 

 1. Om mottakeren: Navn og adresse til den som får gaven.
 2. Om giveren: Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse til den som gir gaven. 
 3. Velkomstpakken: Fortell oss om vi skal sende velkomstpakke direkte til mottakeren, eller om vi skal sende den til deg, slik at du kan overrekke den selv. 
 4. Ønsker? Har du noen ønsker for fadderbarnets alder, kjønn og land? 

Giveren er økonomisk ansvarlig, og mottar faktura/AvtaleGiro.

Les mer om fadderskap som gave. 

Bidrag og donasjoner

Hvordan kan jeg donere et enkeltbeløp til Plans arbeid?

Du kan støtte Plan International Norges arbeid på følgende måter:

Gi donasjon via nettsiden
Velg hvilket prosjekt du vil støtte og gi et engangsbeløp her

Betale til bankkonto
Du kan overføre et ønsket beløp til Plans donasjonkonto.
Kontonummer: 7874 06 20877.
Husk å merke innbetalingen med ønsket prosjekt.

For donasjoner fra utlandet, bruk disse opplysningene:
IBAN: NO 07 7874 0620 877
BIC (SWIFT-adress): DNBANOKKXXX

Givertelefon: 820 44 123
Du gir 200 kroner per oppringing. Telefondonasjoner anses som anonyme, og gir ikke mulighet for skattefradrag.

 

 

Hvordan overfører jeg penger fra utlandet?

For donasjoner overført fra utlandet, bruk disse opplysningene:

IBAN: NO 07 7874 0620 877

BIC (SWIFT-adress): DNBANOKKXXX

Hvis donasjonen skal øremerkes et prosjekt, merk overføringen med prosjektnavnet.
 

Kan jeg være fast giver uten å være fadder?

Ja, det kan du. Du kan bli fast bidragsyter til katastrofefondet eller støtte Plans jentefond. Da velger du selv hvor mye du ønsker å bidra med per måned. Hvert år får du en rapport om hvordan bidragene dine har blitt brukt.

Ta kontakt med oss på telefon 09909 eller på e-post info@plan-norge.no hvis dette høres ut som noe for deg.

Kan jeg gi pengegaver til fadderbarnet mitt?

Nei, det er ikke mulig å gi pengegaver til fadderbarnet eller familien deres. Dette kommer først og fremst av at Plan ønsker å unngå forskjellsbehandling og misunnelse i lokalsamfunnet. Vi ønsker at alle barn skal ha like muligheter og likt utbytte av Plans arbeid, derfor ønsker vi at din ekstra pengegave skal kunne komme alle til gode.
Dersom du ønsker å gi et ekstra bidrag kan du donere til et prosjekt eller gi en åpen donasjon.

Avslutte fadderskapet

Hvordan kan jeg avslutte fadderskapet?

For å avslutte fadderskapet, ta kontakt på epost info@plan-norge.no eller telefon 09909. Det er også flere andre måter å støtte arbeidet vårt på, spør oss gjerne om alternativer!

Adresseendring og e-postadresse

Hvordan endrer jeg kontaktinformasjonen min?

Du oppdaterer kontaktinformasjonen din under Min profil på Min side, eller ved å kontakte oss på info@plan-norge.no eller på telefon 09909.

Hvorfor skal jeg registrere e-postadressen min?

Vi sparer både tid og penger hvis vi av og til kan sende deg relevant informasjon på e-post istedenfor i posten.

SP- og SC-nummer

Hva er SP-nummer?

SP står for Sponsor Parent, og er ditt “ID-nummer” hos Plan. Det består av syv siffer, og kan også bli referert til som givernummer eller faddernummer.

SP-nummeret finner du oppe i høyre hjørnet i brev fra Plan Norge. I brev fra andre land kan numrene se litt annerledes ut.

Vi kan hjelpe deg med å finne ditt SP-nummer.  Kontakt oss på info@plan-norge.no eller telefon 09909.

Hva er SC-nummer?

SC står for Sponsor Child, og er fadderbarnets “ID-nummer”. Det består av 4+10 siffer.

Du trenger SC-nummeret hvis du skal skrive brev til fadderbarnet ditt og sende det i posten.

SC-nummeret finner du under Min profil på Min side. Du kan også kontakte oss på info@plan-norge.no eller telefon 09909.

 

Nyheter om Plan

Hvor kan jeg lese nyheter fra og om Plan?

Hvem leder Plan International Norge?

Begrepsbruk

Plan International er en global bistandsorganisasjon som driver utviklingsarbeid for å gi barn en bedre framtid. Vi baserer vårt arbeid på FNs barnekonvensjon som slår fast at barn har de samme grunnleggende rettighetene uansett hvor de bor.

Begrep som veldedighet og veldedig formål brukes gjerne om organisasjoner som Plan. Her kan du lese hvorfor vi ikke er så glad i å bruke ordet veldedighet