Den fineste tradisjonen Den fineste tradisjonen

Å bry seg er den fineste juletradisjonen vi har. Ønsker du å bidra til å gjøre verden bedre for barn? Bli fadder i dag.

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet

Den viktigste tradisjonen er å bry seg

Julen er full av forventninger og ønsker om å holde liv i gamle tradisjoner. Kanskje henger vi oss opp i små, rare ting som er viktige for oss. Felles for mange er at julehøytiden er en mulighet til å være sammen og være litt rausere med hverandre. Vi mener det er den aller fineste juletradisjonen – å bry seg.

De fleste er enige i at det å bry seg og bruke tid med dem man er glad i, er det viktigste i julen. Så hvorfor lager vi juleforberedelsene til en maraton med lange lister over alt som må ordnes og kjøpes? Hvorfor snakker vi om julen som stri, når vi egentlig er enige i at det handler om så mye mer?

Julen er nå rett rundt hjørnet. Vi vil spre litt juleglede og minne folk på hva den aller fineste juletradisjonen er.

Ta en titt her:

Remote video URL

Julekulen og Planfadderskap – hva har de til felles?

Julekulen er en av de eldste julepyntene vi har. Opprinnelig skulle den symbolisere jordkloden. Før i tiden var julekulene ofte laget av glass, for å minne oss på at jordkloden vår er skjør. Den påminnelsen trenger vi mer enn noen gang – vi må ta godt vare på kloden vår og bry oss om alle de som bor her.

Å være Planfadder er en enkel måte å bry seg på. Og så er det så konkret. Det er en fin måte å lære barna om hvordan andre barn har det. Man følger ett barn over tid, mens man hjelper mange barn.

Vil du gi bort et fadderskap i gave? Slik gjør du det.

Det er godt å kunne dele

– Man skal ikke ha dårlig samvittighet for at man har det bra, man skal jo heller bare dele litt av alt det gode man har. Det å ha et stort hjerte – det er godt å kunne dele, sier Jenny Jensen.

Hun har vært Planfadder i over 25 år. Se hvorfor hun synes det er viktig å være fadder her:

Remote video URL

Barnas høytid

Julen er også tid for ettertanke og refleksjon. Vi har møtt noen jenter og familiene deres i land hvor Plan jobber. Jentene drømmer om et bedre liv, som ligner mer på ditt og mitt. Med skolegang, trygghet og en bedre fremtid for seg og sine nærmeste. Men dette er dessverre ikke like selvsagt for alle.

Når drømmene regner bort

Det regner mer enn før og det er en veldig krevende periode for mange, også for Sreinea og Sreineath. Når de står med vann til knærne og drømmene deres står i fare for å regne bort – da er det ikke lett å se for seg hvordan fremtiden blir.

Awa elsker å gå på skolen

Awa er 7 år og elsker skolen. Men ettersom moren hennes er syk, forsterkes fattigdommen de lever i. Hvis situasjonen ikke blir bedre vil ikke foreldrene greie å gi henne det hun trenger – og hun må slutte på skolen.

Bli fadder

Vi er inne i barnas høytid, og det å bry seg om andre er den fineste tradisjonen vi har. Ønsker du å bidra til å gjøre verden bedre for barn?