Tips til aksjoner og aktiviteter

Plandag

Arranger en Plandag der elvene får fri fra skolen for å samle inn penger til barn som virkelig trenger det. Noen timer av elevenes liv kan være med på å forandre fremtiden til noen andre.

Elevene kan enten jobbe hjemme eller i en bedrift, eller de kan selge hjemmebakst og kaffe på et samlepunkt i nærmiljøet. Det er også mulig å låne bøsser fra Plan, fordele områder mellom bøssebærerne og gå fra dør til dør. Plan bidrar med materiell og bøsser.

Skoleløp for Plan

Arranger et skoleløp hvor elevene løper, jogger, går eller sykler til inntekt for Plans arbeid. Elevene kan enten betale en valgfri startkontingent, eller bli sponset per runde eller kilometer de løper. Kanskje en onkel, bestemor eller en lokal bedrift vil være sponsor? Skoleløp for Plan kan arrangeres for hele skolen eller en klasse. Plan stiller med plakater, sponsorlapper, Vipps-nummer og annet materiell.

Bøsseinnsamling

Bøsseinnsamling er en enkel og effektiv måte å samle inn penger på. Lån bøsser fra Plan, fordel områder mellom bøssebærerne og gå fra dør til dør. Bøssebærerne kan gjerne ha med seg Plan-ballonger og buttons. Det er viktig at alle vet litt om hva pengene går til.

Vipps-innsamling

Vipps-innsamling er en effektiv og annerledes måte å samle inn penger på. Ta kontakt med Plan for å få Vipps-nummer. Lag plakater med bilder og gode beskrivelser av hva pengene går til og heng de opp på og rundt skolen. Elevene kan også spre Vipps-nummeret i sosiale medier.

Pante flasker

Sett opp pantebokser på skolens fellesområder eller i klasserommene. Dette er en enkel måte å samle inn penger på, som kan gjøres til en langvarig aktivitet. La elevene lage og dekorere panteboksene, og heng opp plakater og beskrivelser av
prosjektet.

Digital innsamling

Opprett en egen digital innsamling på Plans hjemmeside. Gå inn på www.plan-norge.no/innsamling, velg prosjektet du vil støtte og del innsamlingen i sosiale medier.

Auksjon

Hva med å lage en auksjon? Få tak i auksjonsgjenstander som skaper engasjement hos publikum. Spør elever, lokale butikker, loppemarkeder og lignende om de har noe å donere bort. Dere kan eventuelt auksjonere gjenstander elevene har laget.

Det er viktig å reklamere for arrangementet. Bruk sosiale medier, lokalavisen eller heng opp plakater. Inviter familie og venner til auksjonen, og send invitasjon til lokale bedrifter.

For at auksjonen skal bli vellykket, er det viktig med god planlegging og engasjerte bidragsytere!

Moteshow

Spør elever, lærere og lokale klesbutikker om de ønsker å donere klær, sko og tilbehør. Som betaling kan butikkene få lov til å reklamere mens moteshowet pågår.

Innsamlingen krever strukturert planlegging, både før og under moteshowet. Engasjer elever og lærere som billettselgere, modeller, markedsførere og lignende.

Det er viktig å reklamere for moteshowet, gjerne i sosiale medier, lokalaviser og ved å henge opp plakater. Inviter familie og venner til moteshowet.

Bruktmarked

Inviter elever, foreldre, og lokalmiljøet til å gi bort klær, leker eller andre gjenstander de ikke  bruker lenger. Involver elevene i salg og markedsføring. På salgsdagen er det lurt å ha plakater som viser hva pengene går til.

Arranger en fest på skolen!

Det er alltid vellykket å arrangere en fest. Hva med å invitere til fest for elevene med musikk, dans, mat og drikke?

Selg billetter på forhånd og i døren. Inngangspengene går til ett av Plans prosjekter.

Husk å informere om arrangementet i god tid før festen. Heng opp plakater og send ut invitasjon på sosiale medier.

FN-dagen

Markér FN-dagen, 24. oktober. Start dagen med å bruke Plan sitt undervisningsopplegg om FNs bærekraftsmål, før dere arrangerer en liten innsamlingsaksjon. Barna kan ha med seg et valgfritt beløp til Plans arbeid, eller så kan elevene tjene penger ved å gjøre oppgaver hjemme.

Konsert

Går det noen musikktalenter på skolen deres? Arranger en konsert på skolen med elever som artister. Inviter familie og klassekamerater til konserten. Kanskje noen kan steke vafler og selge i pausen?

Slik får du oppmerksomhet om et arrangement

  • Heng opp plakater i nærmiljøet, på butikken, bussholdeplasser, togstasjonen, oppslagstavler osv. 
  • Fortell lokalavisen om de planlagte aktivitetene. Kanskje de både vil skrive om det på forhånd og dekke selve arrangementet?
  • Del saken i sosiale medier, og oppmuntre andre til å gjøre det samme.