Arranger "Girls Takeover" på skolen

Løft frem likestilling og jenters rettigheter på en lærerik, morsom og tankevekkende måte.

"Girls Takeover" er en årlig aksjon der jenter tar over lederstillinger på ulike arbeidsplasser. Dette skjer verden over. Du kan melde deg på eller arrangere "Girls takeover på din skole".

Agnes (15) tok over Kimberly Lein-Mathisens jobb for en dag, som administrerende direktør i Microsoft Norge, i forbindelse med verdens jentedag i 2017. Foto: Liv Tone Otterholt, Microsoft Norge.

Arranger "Girls takeover" på din skole

Arranger "Girls Takeover" i forbindelse med FNs internasjonale kvinnedag, 8. mars eller FNs internasjonale jentedag, 11. oktober. Formålet er å sette fokus på likestilling og jenters rettigheter gjennom å la unge jenter slippe til og ta over viktige lederjobber. Jentene kan også gjennomføre en Equality Check av arbeidsplassen de besøker.  

Slik gjør du:

  • Finn en kandidat som kan fylle sjefsstolen på skolen.
  • En elev tar over skolens rektorstilling i forbindelse med 8. mars eller 11. oktober. Jenta blir med rektor på ulike aktiviteter gjennom dagen.

Klassene kan jobbe med likestilling. Her er forslag til to undervisningsopplegg:

Påmelding

Les mer om påmelding og muligheter.

Gjennom "Girls Takeover" er dere med i kampen for å fjerne barrierene som holder kvinner tilbake i arbeidslivet. Det er også en lærerikt, morsomt og tankevekkende måte å lære om likestilling og jenters rettigheter.