Tips til innsamlingsaktiviteter

Det er mange måter å samle inn penger på. Se våre tips, eller bruk fantasien.

Små oppgaver hjemme

Elevene gjør små oppgaver hjemme, mot betaling. Oppgavene må tilpasses barnas alder, og kan for eksempel innebære rydding, vasking, gå tur med hunden, snømåking, bilvask eller handling. 

Noen skoler arrangerer en felles arbeidsdag, andre gir oppgaven som “lekse”. Uansett er dette en fin måte å hjelpe familie og naboer, samtidig som elevene bidrar til å samle inn penger til et av Plan sine prosjekter. 

Salgsutstilling på skolen

Inviter familie, venner og naboer til en salgsutstilling på skolen. Her kan elevene selge ting de selv har laget, for eksempel malerier, tegninger, skjærebrett, kjøleskapsmagneter, fuglemat eller julepynt.

Salg av kaffe og kaker kan også gi penger i kassa. Lag plakater med bilder og gode beskrivelser av hva pengene går til. 

Bruktmarked

Inviter elever, foreldre, og lokalmiljøet til å gi bort klær, leker eller andre gjenstander de ikke  bruker lenger. Involver elevene i salg og markedsføring. På salgsdagen er det lurt å ha plakater som viser hva pengene går til. 

Kakesalg

Oppfordre elevene til å bake kaker, boller og koke kaffe, for så å selge hjemmebaksten til familie og naboer. Lag plakater med bilder og gode beskrivelser av hva pengene går til. Elevene kan også få klistremerker og ballonger fra Plan.

FN-dagen

Marker FN-dagen, 24. oktober, og arranger en liten innsamlingsaksjon. Barna kan ha med seg et valgfritt beløp til Plans arbeid, eller så kan elevene tjene penger ved å gjøre små oppgaver hjemme. 

Jentedagen

Den 11. oktober er FNs offisielle jentedag. Denne dagen kan barna lære om hvordan jenter diskrimineres kun fordi de er jenter, og samtidig bidra til Plan sitt arbeid for jenters rettigheter ved å arrange en liten innsamlingsaksjon. Barna kan ha med seg et valgfritt beløp til Plans arbeid, eller så kan de tjene penger ved å gjøre små oppgaver hjemme. 

Skoleløp for Plan

Arranger et skoleløp hvor elevene løper, jogger, går eller sykler til inntekt for Plans arbeid. Elevene kan enten betale en valgfri startkontingent, eller bli sponset per runde eller kilometer de løper. Kanskje en onkel, bestemor eller en lokal bedrift vil være sponsor? Skoleløp for Plan kan arrangeres for hele skolen eller en klasse. Plan stiller med plakater, sponsorlapper, Vipps-nummer og annet materiell. 

Konsert

Går det noen musikktalenter på skolen deres? Arranger en konsert på skolen med elever som artister. Inviter familie og klassekamerater til konserten. Kanskje noen kan steke vafler og selge i pausen? 

Slik får du oppmerksomhet om et arrangement

  • Heng opp plakater i nærmiljøet, på butikken, bussholdeplasser, togstasjonen, oppslagstavler osv. 
  • Fortell lokalavisen om de planlagte aktivitetene. Kanskje de både vil skrive om det på forhånd og dekke selve arrangementet?
  • Del saken i sosiale medier.