Dette fikk vi til i 2022

Med hjelp fra våre støttespillere nådde vi ut til over 52 millioner barn i 83 forskjellige land og 56 000 lokalsamfunn. Hjertelig takk for innsatsen!

Bildet viser 15 år gamle Damaris fra Peru.

Planfaddere og andre støttespiller over hele verden har bidratt til at vårt arbeid for jenters rettigheter og likestilling har vært mulig.

Her er noe av det vi fikk til i 2022:

  • Vi nådde ut til over 27 millioner jenter og 24 millioner gutter med vårt arbeid.
  • Vi jobbet i over 56 000 lokalsamfunn i 83 land.
  • Vi støttet 1.2 millioner fadderbarn.
  • 5.3 millioner jenter deltok i prosjekter for beskyttelse mot vold.
  • 5.1 millioner jenter deltok i prosjekter for seksuelle og reproduktive rettigheter.
  • Vi hadde 55 programmer i 29 land for å beskytte barn i kriserammede områder.
  • Nesten 50 000 personer fra 149 land signerte et opprop som krevde at myndigheter må ta ansvar og sørge for at unge, og spesielt unge jenter er godt utrustet til å håndtere feil og misvisende informasjon på nett. 

Årsrapport

Les mer om hva Plan har fått til i årsrapporten for 2022 (på engelsk). Rapporten viser resultater fra Plan International sitt globale arbeid. Den dekker regnskapsåret 2022, i perioden 1. juli 2021 til 30. juni 2022.

Last ned og les årsrapporten her

Nye muligheter til å endre jenters historie

2022 var et år preget av globale utfordringer. Både langvarige effekter av pandemien, økende levekostnader, klimakrise, konflikter, fattigdom og sult over hele verden. Disse krisene har forsterket ulikheten jenter møter daglig og truer fremskritt mot likestilling og rettferdighet. Dette gjør arbeidet vårt viktigere enn noen gang.

Selv om det er mye arbeid som gjenstår har alle som jobber for jenters rettigheter – både organisasjoner og enkeltpersoner – fått til flere gjennomslag i året som gikk. 

Les hva vi likte med 2022 her.