Plakat av TV-serien STUCK.

Stuck: TV-serien du må se

STUCK er laget i samarbeid med Plan, og følger norske Emilie på hennes reise til Latin-Amerika. Her møter hun sterke, unge jenter som er tvunget inn i umulige situasjoner. Serien går under overflaten på noen av de groveste bruddene på barns rettigheter.

Se andre sesong av STUCK nedenfor.

Emilie K. Beck (26) møter jenter som ikke har de samme mulighetene som henne – mindreårige jenter som blir tvunget til å gifte seg, som får barn, som opplever seksuelle overgrep og som er tvunget inn i forhold de ikke kommer seg ut av.

I sesong 2 av STUCK får vi et unikt innblikk i jenters utfordringer i fattige områder i Brasil, Haiti og Nicaragua. Vi møter jenter som lever i ekstremt vanskelige situasjoner, og som samtidig imponerer med sin styrke. 

TV-serien ble nominert til Gullruten, og var Aftenpostens mest sette serie i 2016. De nye episodene er laget for Aftenposten av TV Wonder i samarbeid med Plan International Norge.

Episode 1: – Det finnes ingen verdier, bare sex

   

Episode 2: Hun var 13 år, han var 43 

   

Episode 3: – Hva slags monster voldtar en 8-åring?

   

Episode 4: – Hun burde visst bedre enn å bli voldtatt

   

Episode 5: – Den første gangen var i lastebilen hans

   

Episode 6: – Gud ville aldri tillatt en abort

 

Et enormt globalt problem

Seksuell vold og barneekteskap er grove brudd på grunnleggende menneskerettigheter og Barnekonvensjonen. Jenter som blir gravide eller gift mens de selv er barn, må som regel slutte på skolen, uten muligheter til å arbeide utenfor hjemmet eller tjene egne penger. Barneekteskap og tenåringsgraviditeter medfører stor helserisiko, høyere dødelighet og risiko for alvorlige fødselsskader, i tillegg til at jentene er mer utsatt for vold og overgrep.

Plan jobber for jentene. Se hvordan. 

Du kan gjøre en forskjell

Med flere støttespillere kan vi gjøre mer for å bekjempe barneekteskap og seksuell vold. Bli Planfadder og støtt vårt arbeid med å gi barn en tryggere og bedre fremtid.