Plakat av TV-serien STUCK.

Stuck

Serien STUCK ble laget av Aftenposten i samarbeid med Plan. Det ble laget to sesonger, og serien følger norske Emilie som møter sterke, unge jenter som er tvunget inn i umulige situasjoner. Serien går under overflaten på noen av de groveste bruddene på barns rettigheter.

I STUCK møter Emilie K. Beck (26) jenter som ikke har de samme mulighetene som henne – mindreårige jenter som blir tvunget til å gifte seg, som får barn, som opplever seksuelle overgrep og som er tvunget inn i forhold de ikke kommer seg ut av.

Serien ble nominert til Gullruten, og var Aftenpostens mest sette serie i 2016. Det er dessverre ikke mulig å se hele serien lenger. Les mer og se utdrag på aftenposten.no.

Et enormt globalt problem

Seksuell vold og barneekteskap er grove brudd på grunnleggende menneskerettigheter og Barnekonvensjonen. Jenter som blir gravide eller gift mens de selv er barn, må som regel slutte på skolen, uten muligheter til å arbeide utenfor hjemmet eller tjene egne penger. Barneekteskap og tenåringsgraviditeter medfører stor helserisiko, høyere dødelighet og risiko for alvorlige fødselsskader, i tillegg til at jentene er mer utsatt for vold og overgrep.

Les mer om arbeidet vårt for jenters rettigheter.