– Vi betyr noe for hverandre

Sentiya (5) og familien hennes har vist fadder Funkygine at det finnes masse håp på landsbygda i Rwanda.

Funkygine besøker fadderbarnet sitt Sentiya i Rwanda.

– Jeg har aldri vært så overveldet, følt så sterkt for å gjøre noe, blitt så godt tatt imot, smilt og grått, ledd og vært fortvilt. Alt på en gang, sier blogger Jørgine Vasstrand, alias Funkygine.

– Følelsen av urettferdighet, at forskjellene mellom livet til Sentiya og mine barn er så stor, traff meg hardt i magen. Men det finnes håp.

Funkygine, datteren Filippa og fadderbarnet Sentiya i Rwanda.
Remote video URL

Som Planfadder får Funkygine og familien tilsendt bilder av Sentiya og informasjon om situasjonen der hun bor, så de kan følge utviklingen.

–  Her hjemme utviklet vi en ekstra nærhet og omsorg for fadderbarna våre fordi vi kjenner dem ved navn og ser dem på bilder. Men da vi kom til landsbyen «vår» skjønte vi at vi er viktige personer i livet til fadderbarnas familier også. De har sett bilder av oss også. De kjenner navnene våre. Vi betyr noe for hverandre, sier Funkygine.

– Det er godt å tenke på, og det gjør fadderordningen så spesiell, og så fin, for til tross for de store forskjellene så finnes det bånd som knytter oss sammen som mennesker. Som likeverdige. Som venner.

Gi barn muligheter

Som Planfadder bidrar du til at flere barn får utdanning, helsetilbud og oppfølging. At flere beskyttes mot barneekteskap og vold. Og at flere jenter får de samme mulighetene som gutter. 

Fadderbarn-ordningen til Plan gir deg nærhet til arbeidet du støtter. Du kan følge utviklingen over tid, og få innblikk i livet til et barn på den andre siden av kloden.

For Plan er det viktigste at fadderbarna gir oss en unik tilstedeværelse i lokalsamfunnene. Vi kjenner barna og familiene. Vi forstår behovene. På grunn av fadderskapet kan vi jobbe langsiktig og bidra til å skape positive endringer i barns liv.

Filippa, datteren til Funkygine, med fadderbarnet Sentiya i Rwanda.

Datteren til Funkygine, Filippa, og Sentiya har blitt gode venner.

Plan har nettopp begynt å jobbe i landsbyen til Sentiya som Funkygine besøkte. Vi planlegger å bygge et barnesenter i landsbyen hennes sånn at flere barn kan få oppfølging av helse og kan leke og lære sammen med andre barn og dyktige lærere.

I landsbyen bistår vi også med å dekke primære behov som mat, klær og et trygt sted å bo. Vi samarbeider også med lokale barn og unge om holdningsarbeid for å kunne spre kunnskap om likestilling og jenters rettigheter.

– Plan er i gang med å jobbe i dette området. Og de kan gjøre mer med din hjelp, fra oss som har så ufattelig mye mer, sier Funkygine.