Gjennom frivillig arbeid for Plan bidrar du til å gi barn en bedre fremtid. Samtidig skaffer du deg nyttig kunnskap om både organisasjonsarbeid og om forholdene i andre land.

I dag får Plan International Norge uvurderlig hjelp fra nesten 100 frivillige. Noen sitter hjemme og oversetter brev mellom fadder og fadderbarn. Andre gjør en innsats på kontoret vårt ved å pakke faddermapper, håndtere returpost og adresseendringer eller utføre andre nødvendige oppgaver.

Dette gjør at vi sparer mye tid og mye penger. Tid og penger som vi heller kan bruke på lokalsamfunnene hvor fadderbarna bor.

Frivillig arbeid er viktig for utvikling

Frivillige spiller en viktig rolle i landene der Plan har prosjekter, og vi rekrutterer alltid frivillige lokalt. På den måten vil kunnskap og ferdigheter forbli i lokalsamfunnet når Plan International trekker seg ut, slik at utviklingen ikke stopper opp. Det er også frivillige som bidrar til å frakte brev til og fra fadderbarn. 

Nærmere 60 000 frivillige hjelper oss i dag med å gjennomføre lokale prosjekter. Deg trenger vi her i Norge!

Frivillig for Plan i Uganda: Naika Magidu

Naika er frivillig i Uganda

– Jeg ønsker å se en forandring i nærområdet mitt, sier Naika Magidu (26). Derfor har han sagt ja til å være frivillig helsearbeider. Han har deltatt på Plans kurs i helse og hygiene, og bringer nå kunnskapen videre til andre.
  

– Jobben som frivillig har endret livet mitt.

Vil du jobbe som frivillig?

Vi har hele tiden behov for deg som vil bidra med frivillig arbeid, enten som oversetter eller på kontoret vårt i Oslo. Ta kontakt med oss på e-post: frivillig@plan-norge.no

For å jobbe som frivillig hos oss må du ha fylt 18 år, ha normalt gode datakunnskaper og delta på et introduksjonsmøte. Som oversetter må du ha alminnelig gode kunnskaper i språkene du skal arbeide med.

Innsatsen din vil gi deg et godt innblikk i organisasjonslivet, og du får mulighet til å engasjere deg i våre kampanjer og delta på arrangementer. Du får selvsagt attest for jobben du har gjort.

PlanUngdom sin Facebook-gruppe

Engasjer deg i PlanUngdom på Facebook!

PlanUngdom er en gjeng utålmodige ungdommer som er lei av urettferdighet! Vi engasjerer oss for alt som har med barn og ungdommers rettigheter å gjøre. Er du mellom 13 og 19 år og vil være med?

Sjekk ut FB-gruppa vår