Skolejenter i Vietnam. Jenters rettigheter og likestilling.

Inntektene

Inntektene fra nettbutikken går til arbeidet vårt for å styrke jenters rettigheter, både langsiktig og gjennom nødhjelp. Der barn ikke har det bra, har jenter det ofte verst. Derfor setter vi jenter først.

Vi jobber for at jenter og andre unge beskyttes mot vold, overgrep og barneekteskap, og får beskyttelse i kriser. Vi er tilstede i 83 land og driver prosjekter i mer enn 57 000 lokalsamfunn verden over. Her jobber vi over tid med lokalt ansatte og frivillige, og har stor tillit og aksept i lokalbefolkningen. Les mer om hvordan vi jobber her.

Øremerkede gaver

Noen av gavene i nettbutikken er øremerket til et spesielt formål. Det gjelder disse gavene: 

Gi litt ekstra girlpower

Ingen jenter skal måtte gifte seg som barn eller bli hindret fra skolegang og trygg oppvekst! Dessverre blir jenter over hele verden diskriminert og undertrykket hver eneste dag. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 300,-) er du med på å styrke jentene. 

Se nærmere på gavekortet.

Hjelp barn i kriser og konflikt

I kriser og konflikt er barn spesielt sårbare. Hverdagsrutiner blir erstattet med kaos og kamp for å overleve, og jenter er spesielt sårbare for vold og overgrep. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 200,- eller kr 350,-) bidrar du til å beskytte jenter i kriser og katastrofer. 

Se nærmere på gavekortet.

Stopp bryllupet!

Hvert år blir over 12 millioner jenter i verden gift som barn. Én jente nesten hvert andre sekund. Barneekteskap er i dag en av de største hindringene for skolegang og likestilling for jenter. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 100,-) støtter du kampen mot barneekteskap. 

Se nærmere på gavekortet. 

Hjelp unge i arbeid

Det er høy arbeidsledighet blant unge i store deler av verden. Plan samarbeider med næringslivet for å skape nye arbeidsplasser for unge, og gir yrkesopplæring til unge som vil ut i jobb. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 400,-), bidrar du til at flere unge får en jobb de kan leve av, slik at de blir økonomisk selvstendige og får en bedre fremtid.

Se nærmere på gavekortet.