Bik Bok + Plan

Bik Bok og Plan har samarbeidet om jenters rettigheter og utdanning siden 2014. Vår siste kampanje er en hettegenser-kolleksjon der overskuddet fra salget går til Plan. Samarbeidet gir stolte Bik Bok-medarbeidere, engasjerte kunder og utdanning for jenter.

Remote video URL

Bik Bok har sammen med Plan opprettet #girlsrighttoeducation. Det første prosjektet var i Vietnam, i Quang Tri-provinsen, og målet var å styrke jentene i området gjennom godt læringsmiljø, skole- og læremateriell, utdanning av lærere, jentestipend, rent vann og latriner.

Et fantastisk engasjement blant Bik Boks ansatte og kunder resulterte i over 3 millioner kroner til prosjektet!

– Kundene våre har vist en enorm interesse for #girlsrighttoeducation. Dette bekrefter at det er riktig for oss å bidra til dette prosjektet, slik at unge jenter kan følge drømmene sine, sier Lina Tellstöm i Bik Bok.

– Vi er stolte over å kunne fortsette å bidra til å styrke jenters rettigheter i Singimari i Rangpurprovinsen i Bangladesh.

I dette området blir majoriteten av jentene frarøvet sin skolegang og utdanning, blant annet på grunn av barneekteskap og tvangsekteskap. Målet med prosjektet er å styrke unge jenter og samfunnet de lever i gjennom utdanning og kunnskap om hvordan skape seg et godt liv. Dette skal bidra til å forhindre at jentene blir giftet bort mens de ennå er barn. 

– Vi ønsket en samarbeidspartner med fokus på å gjøre noe for barn og unge, og spesielt jenter. Vi liker tanken om at jenter i Norge kan hjelpe jevnaldrende jenter i utviklingsland. Vi tror på at gjennom vårt engasjement er vi med på å gjøre en forskjell, sier Lina Tellström i Bik Bok.

Ansatte i Bik Bok gir også positiv respons.

– Vi opplever at våre medarbeidere er stolte av å bidra til at unge jenter får det bedre. Og det er spesielt motiverende når vi ser resultatene av prosjektet i Vietnam og alt det vi har fått til sammen. Det blir spennende å følge prosjektet i Bangladesh og se hva slags forskjell vår innsats kan gjøre i jenters liv der, sier Lina Tellström i Bik Bok. 

Ta kontakt med oss

Vil du vite mer om fordelene ved å samarbeide med Plan? Ta kontakt på bedrift@plan-norge.no.

Linda Haltbrekken, Sunniva Bolstad, Christina Nyborg, Johann Yoon

Kvinnedagen 2020: Hettegenser 

Sammen med tre kvinnelige kunstnere lanserte Bik Bok en ny hettegenser i forbindelse med kvinnedagen 2020. Overskuddet fra salget av genseren gikk til å styrke jenters rettigheter og utdanning i Bangladesh. De tre kunstnerne er Thea Elise Klingvall, Amanda Gylling og Hinda Fahre.

I anledning kvinnedagen 2020 lanserte Bik Bok en ny hettegenser. Tre kunstnere designet hvert sitt bilde til genserne. 

Med inntekter fra salg av genserne, styrker vi unge jenters tilgang til utdanning i Rangpurprovinsen i Bangladesh. Utdanning er viktig for å gi jenter muligheten til å bli økonomisk selvstendige og reduserer risikoen for barneekteskap. Arbeid med likeverd, likestilling og jenters rettigheter i Bangladesh er viktig for Bik Bok fordi mange av deres leverandører holder til der. 

Prosjektet støtter fire skoler og vil nå totalt 5500 barn, lærere og foreldre. På skolen vil barna lærer om ulike karrieremuligheter og ferdigheter, samt om egne rettigheter. Også lærere og foreldre vil få opplæring av Plan. Skolene vil ha trygge og jentevennlige områder og fasiliteter, samt bedre undervisning og infrastruktur for å støtte ungdommenes seksuelle og reproduktive helse og rettigheter.