Tips til innsamlingsaktiviteter

Plandag

Arranger en Plandag der elvene får fri fra skolen for å samle inn penger til barn som virkelig trenger det. Noen timer av elevenes liv kan være med på å forandre fremtiden til noen andre.

Elevene kan enten jobbe hjemme eller i en bedrift, eller de kan selge hjemmebakst og kaffe på et samlepunkt i nærmiljøet. Det er også mulig å låne bøsser fra Plan, fordele områder mellom bøssebærerne og gå fra dør til dør. Plan bidrar med materiell og bøsser.

Bøsseinnsamling

Bøsseinnsamling er en enkel og effektiv måte å samle inn penger på. Lån bøsser fra Plan, fordel områder mellom bøssebærerne og gå fra dør til dør. Bøssebærerne kan gjerne ha med seg Plan-ballonger og buttons. Det er viktig at alle vet litt om hva pengene går til.

Pante flasker

Sett opp pantebokser på skolens fellesområder eller i klasserommene. Dette er en enkel måte å samle inn penger på, som kan gjøres til en langvarig aktivitet. La elevene lage og dekorere panteboksene, og heng opp plakater og beskrivelser av prosjektet.

Vipps-innsamling

Vipps-innsamling er en effektiv og annerledes måte å samle inn penger på. Ta kontakt med Plan for å få Vipps-nummer. Lag plakater med bilder og gode beskrivelser av hva pengene går til og heng de opp på og rundt skolen. Elevene kan også spre Vipps-nummeret i sosiale medier.

Salgsutstilling på skolen

Inviter familie, venner og naboer til en salgsutstilling på skolen. Her kan elevene selge ting de selv har laget, for eksempel malerier, tegninger, skjærebrett, fuglemat eller julepynt.

Andre elever kan stå for kaffe og kaker som de selger til de fremmøtte. Lag plakater med bilder og gode beskrivelser av hva pengene går til. Husk å informere om arrangementet i god tid før utstillingen.

Bruktmarked

Inviter elever, foreldre, og lokalmiljøet til å gi bort klær, leker eller andre gjenstander de ikke bruker lenger. Involver elevene i salg og markedsføring. På salgsdagen er det lurt å ha plakater som viser hva pengene går til. 

Kakesalg

Oppfordre elevene til å bake kaker, boller og koke kaffe, for så å selge hjemmebaksten på et folksomt sted. Kjøpesenter, torg eller en togstasjon kan være gode steder å selge. Informer om formålet for kakesalget og husk å spørre om tillatelse først. Heng opp Plan-plakater, klistremerker og ballonger.

Digital innsamling

Opprett en egen digital innsamling på Plans hjemmeside. Gå inn på www.plan-norge.no/innsamling, velg prosjektet du vil støtte og del innsamlingen i sosiale medier.

FN-dagen

Marker FN-dagen, 24. oktober. Start dagen med å bruke Plan sitt undervisningsopplegg om FNs bærekraftsmål, før dere arrangerer en liten innsamlingsaksjon. Barna kan ha med seg et valgfritt beløp til Plans arbeid, eller så kan elevene tjene penger ved å gjøre oppgaver hjemme.

Skoleløp for Plan

Arranger et skoleløp hvor elevene løper, jogger, går eller sykler til inntekt for Plans arbeid. Elevene kan enten betale en valgfri startkontingent, eller bli sponset per runde eller kilometer de løper. Kanskje en onkel, bestemor eller en lokal bedrift vil være sponsor?
Skoleløp for Plan kan arrangeres for hele skolen eller en klasse. Plan stiller med plakater, sponsorlapper, Vipps-nummer og annet materiell.

Konsert

Går det noen musikktalenter på skolen deres? Arranger en konsert på skolen med elever som artister. Inviter familie og klassekamerater til konserten. Kanskje noen kan steke vafler og selge i pausen?

Slik får du oppmerksomhet om et arrangement

  • Heng opp plakater i nærmiljøet, på butikken, bussholdeplasser, togstasjonen, oppslagstavler osv. 
  • Fortell lokalavisen om de planlagte aktivitetene. Kanskje de både vil skrive om det på forhånd og dekke selve arrangementet?
  • Del saken i sosiale medier og oppmuntre andre til å gjøre det samme.