Du kan få skattefradrag for din støtte til Plan.

Når du gir 500 kroner eller mer i løpet av et skatteår, kan du få fradrag på skatten. For skatteåret 2020 er fradraget på 22 prosent av det samlede bidraget, fra 500 kroner. 

Merk at alle bidrag må være på Plans konto innen 31. desember for at du skal få skattefradraget det aktuelle året. 

Du kan få skattefradrag for både fadderskap, donasjoner og symbolske gavekort. For å rapportere dine bidrag til skattemyndighetene trenger vi ditt fødselsnummer (organisasjonsnummer for bedrifter) innen 15. februar. 

Registrer fødselsnummeret ditt på Min Side

Har du ikke Min side? Da hjelper vi deg gjerne på telefon 09909, eller du kan registrere fødsels-/organisasjonsnummer på en sikker måte her. 


Årsoppgaven er en bekreftelse på de opplysninger Plan har rapportert til skattemyndighetene. Denne må du kontrollere mot skattemeldingen din. De fleste Planfaddere får sin årsoppgave på Min side innen utgangen av januar. Bedrifter og enkelte privatpersoner får årsoppgaven tilsendt i posten. Vi sender e-post eller SMS med varsel til deg når årsoppgaven er klar på Min side.

Har du gitt gaver som ikke er registrert? 

  • Ved egne innsamlinger er det initiativtaker av innsamlingen som får skattefradraget. For eksempel: Et brudepar ønsker at bryllupsgavene skal gå til Plan. Da er det brudeparet som får skattefradraget og ikke gjestene som gir gavene. 
  • Enkelte donasjonskanaler gir ikke sikker identifisering av deg som giver. Disse donasjonene kan derfor bli anonymiserte og kommer ikke med i grunnlaget for skattefradrag. Dette kan gjelde donasjoner via Facebook, SMS og Vipps.
  • Plan Norge følger bransjenormen og anser SMS-donasjoner som anonyme. I dag har mange arbeidstakere mobiltelefon gjennom sin arbeidsgiver, og i disse tilfellene vil det være usikkert om det er arbeidsgiver eller arbeidstaker som vil være den juridiske bidragsyteren.
  • Har du handlet alternative gaver i nettbutikken vår, er det kun symbolske gavekort som gir skattefradrag i henhold til lovverket.

Har du spørsmål? Vi hjelper deg gjerne på telefon 09909 eller på info@plan-norge.no.

Du kan lese mer om fradrag for gaver til ideelle organisasjoner på Skatteetatens hjemmeside.