Bilde av en ung jente

Både Dora og sønnene hennes har vært med i Plan Internationals prosjekt. Nå håper hun å kunne benytte sine tillærte ferdigheter til å skaffe en jobb så hun får råd til å sende barna på skolen.

Dora har utdannet seg til sykepleier og nå har hun praksisplass på et apotek, som en del av utdanningsprosjektet. Hun bor drøyt fire mil fra Caaguazú, byen der apoteket ligger, og hun pendler hver dag.

– Jeg føler meg kompetent, ettersom jeg er utdannet sykepleier, men jeg lærer masse nytt også! Som datasystemer, og så blir jeg flinkere til å behandle kunder, sier Dora.

Engasjert på flere områder

Dora er en aktiv person som sitter i flere utvalg, og i byen der hun bor er hun en nøkkelperson som mange vender seg til dersom de er forkjølet eller blitt utsatt for en ulykke.

– Da ringer de meg, fordi de vet at jeg har studert helse og omsorg. Om jeg kan løse problemet selv gjør jeg det, hvis ikke gir jeg dem råd om hva de skal gjøre videre.

Gjennom Plan Internationals prosjekt har Dora fått bedre selvtillit og lært seg å stole på sine egne mål og egen kunnskap.

– Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og blitt flinkere til å verdsette både meg selv og familien høyere. Jeg vet hvordan jeg skal skrive en CV, som er viktig for å få en praksisplass. Tidligere prioriterte jeg alltid andre, men nå er det jeg som kommer først.

Vil gi barna skolegang

Dora er 28 år og har to sønner, Jonás på tre år og Santiago på ni år. En av dem ble født med en liten hjerneskade og får hjelp til å utvikle motorikken og bli mer selvstendig gjennom Plan Internationals aktiviteter. Nå håper Dora at praksisen skal lede til en jobb, for hun vil gjerne pusse opp huset og kunne betale barnas skolegang for å gi dem bedre muligheter for fremtiden.