Illustrasjon av en gruppe mennesker. Hvem nominerer du til årets jentepris?

Hvem nominerer du til jenteprisen?

Du kan ikke lenger nominere kandidater til Jenteprisen 2023. Kom tilbake neste år for å nominere den personen eller aktøren du synes fortjener å vinne.

Her kan du lese mer om Jenteprisen.

Fakta om Jenteprisen: 

  • Personer av alle kjønn kan nomineres til Jenteprisen. 
  • Alle kan nominere de, eller dem de mener bør vinne Jenteprisen. Årets nominasjonsperiode er 15. august - 8. september. 
  • En jury kårer vinneren av Jenteprisen. Årets jury består av Hege Yli Melhus Ask (leder), Abid Raja, Malin Knutsen Hundsnes, Mona Berntsen, Samina Ansari, Edin Babic og Isabelle Ringnes.
  • Vinneren av Jenteprisen offentliggjøres på Den internasjonale jentedagen 11. oktober i løpet av Plan International Norges årlige jentepris-fest.

De fleste jenter og kvinner bor i land uten likestilling. Til tross for at dette er et av bærekraftsmålene som skal oppnås innen 2030. Nettopp derfor er det viktig å markere Jentedagen, og jobbe for jenters rettigheter hver dag.

I Norge markerer vi dagen med en rekke arrangementer, som utdeling av Jenteprisen, faglig arrangement og en rekke Girls Takeovers. Girls Takeover innebærer at tenåringsjenter tar over sjefsstolen til bedrifter for en dag. Det er et initiativ for å belyse manglende likestilling og synliggjøre jenters verdi. Girls Takeover foregår over hele verden rundt 11. oktober.