Fadderbesøk – ett minne for livet

Besøk fadderbarnet ditt – et minne for livet

Er du fadder kan du besøke fadderbarnet ditt. Det er en unik mulighet til å treffe både barnet og familien, men også til å se Plans arbeid med egne øyne. Hvert år er det mange faddere som besøker fadderbarnet sitt – og det blir en opplevelse for livet.

Har du lyst til å besøke fadderbarnet ditt? Les mer om hvordan dette planlegges og gjennomføres her.

Planlegg i god tid

For å sikre at fadderbesøket blir en fin opplevelse for alle, må både reisen og besøket planlegges godt. Vi ønsker derfor at du tar kontakt med oss i god tid før du skal reise, minst 8 uker før ønsket besøksdato. 

Vi hjelper deg med å planlegge dagen du skal møte fadderbarnet og familien. Selve besøket varer én dag, og en representant fra det lokale Plan-kontoret vil være med deg hele dagen. Du er selv ansvarlig for alle kostnader i forbindelse med reisen, og må sørge for alt det praktiske som flybilletter, visum, forsikringer og hotell.

Vi har samlet nyttig informasjon for deg som vil besøke fadderbarnet ditt i en besøksguide.

Last ned besøksguiden her
 

Møte med Sentiya

Jørgine Vasstrand, kjent som Funkygine, besøkte fadderbarnet sitt Sentiya (5) fra Rwanda.

— Det som gjør fadderordningen så spesiell, er at det finnes bånd som knytter oss sammen som mennesker. Som likeverdige. Som venner.

Planlegg fadderbesøket – steg for steg

  • Vurderer du å besøke fadderbarnet ditt anbefaler vi at du tar kontakt med oss så tidlig som mulig. Når du planlegger reisen er det viktig å huske på at den er på eget ansvar, og at reisen til området hvor fadderbarnet ditt bor kan være lang.

  • Når du har funnet nøyaktig dato du ønsker å besøke fadderbarnet ditt på fyller du ut besøksdokumentene du har mottatt etter å ha vært i kontakt med oss. Vi trenger disse fra deg minst 8 uker før besøket.

  • Når vi har mottatt signerte dokumenter fra deg, sender vi en besøksforespørsel til det lokale Plankontoret hvor fadderbarnet ditt bor. Våre kollegaer avklarer med fadderbarnet og familien at de vil være tilgjengelige den dagen – og at de ønsker besøk.

  • Før besøket får du en lokal kontaktperson som vil hjelpe til med det praktiske på selve besøksdagen.

  • På besøksdagen blir du hentet på avtalt plass og reiser sammen med Planansatte for å møte fadderbarnet ditt.

  • Besøket vil finne sted på et naturlig samlingssted i lokalsamfunnet, som et forsamlingshus eller en skole.

  • Har du spørsmål? Kontakt oss på info@plan-norge.no eller 09909.

En eventyrlig reise

– Et fadderbarn er bare et navn og et fotografi. Men plutselig sto Alberta der, lys levende!

Kristina Diseth

Vi skal ivareta barna

Plan International arbeider for sårbare barn i fattige deler av verden, og vi er forpliktet til å ikke utsette noen av dem for noen form for risiko. Derfor har Plan International en global policy for å beskytte og ivareta barn. Den heter Safeguarding Children and Young People. Policyen må følges av alle ansatte, frivillige, samarbeidspartnere og faddere i Plan International. Policyen er inkludert i besøksdokumentene, og skal leses og signeres av alle reisende som er over 18 år.
 

Er du ikke Planfadder? Bli det nå:

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet