– En krevende verden i forhold til den vi lever i

Marit Breivik ble kjent med Samnang på 17 år og babyen hennes i Kambodsja. Samnang ønsker at sønnen skal få en bedre barndom enn hun hadde selv.

Remote video URL

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet

Samnang forteller at hun hadde en krevende oppvekst. Hun har aldri gått på skolen, og nå er hun helt avhengig av mannen sin. Den lille familien sliter med å få endene til å møtes.

– Hun er en tapper jente som bare gjør så godt hun kan, sier Marit Breivik, som besøkte Samnang på landsbygda i Kambodsja. – Det er en krevende verden i forhold til den vi lever i, fortsetter Marit.

Før fødselen flyttet Samnang til svigerfamilien sin i et område der Plan har vært til stede i mange år. Hun fødte sønnen Vannak i trygge omgivelser på sykehuset og får jevnlig oppfølging av egen og babyens helse på den lokale helsestasjonen som Plan har bygget. I tillegg går hun fast i en Plan-organisert barselgruppe der hun blant annet får opplæring i ernæring for mor og barn.

Fremover ønsker Samnang å flytte i egen bolig sammen med sønnen og mannen sin. Nå bor de i et telt under huset til svigerfamilien. Hun og mannen har arvet et falleferdig hus like i nærheten. Men det er kostbart å gjøre det i stand. Slik det er nå, har de så vidt nok penger til mat.

Det er ikke mye som skal til her, men det er mye for dem. Det skulle vært mulig og hjulpet henne mer.
Marit Breivik

Plan ønsker å bidra til at Vannak etter hvert får barnehageplass og at Samnang kan få yrkesopplæring slik at familien kan få en ekstra inntekt. 

Samnang (17), sønnen Vannak og mannen Ha (20) bor i et provisorisk telt under huset til svigerfamilien. Ha jobber fra morgen til kveld med strøjobber på åkrene.

Du kan bidra til en bedre fremtid til barn som Vannak og Samnang. Bli Planfadder i dag!

  • Du blir fadder til et barn du kan ha kontakt med, hvis du vil.
  • Som Planfadder støtter du hele lokalsamfunnet der fadderbarnet bor.
  • Bidraget ditt er fra 300 kroner i måneden.
  • Støtten går til hele lokalsamfunnet, der ditt fadderbarn bor.
  • Hvert år får du oppdateringer om fadderbarnet og Plans arbeid.
  • Fadderbidraget kan gi skattefradrag.

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet

Med flere støttespillere kan vi gjøre mer. Som Planfadder bidrar du til utvikling og langsiktige prosjekter der fadderbarnet ditt bor. Les mer om å bli Planfadder her.

Alternativ tekst

Tor Anders Birkenes:

– Etter besøket hos Jouse fikk jeg en utrolig god følelse. Jeg så at det nytter å hjelpe. Som Planfadder kjenner jeg på en stolthetsfølelse over at jeg er med på noe viktig.
 

Les mer om Tor Anders sitt besøk hos fadderbarnet her