Sogn og Fjordane Energi + Plan

Siden 2012 har Sogn og Fjordane Energi sørget for rent vann og gode sanitærforhold for 27.000 mennesker i Sierra Leone og Zimbabwe. I 2019 forlenget strømleverandøren sitt samarbeid med Plan – målsetningen er å skape gode hygieneforhold for enda flere.

– Rent vann er grunnleggende for å skape utvikling for barn. Med bakgrunn i vår visjon, Kraft til å påverke framtida, er det naturlig for oss å bidra til å skape utvikling og vekst gjennom å skape en bedre framtid for barn. Gjennom samarbeidet siden 2012 har vi oppnådd mange gode resultat, og vi er glade for å bygge videre på dette, sier konsernsjef i Sogn og Fjordane Energi, Johannes Rauboti.

På besøk i Zimbabwe

Johannes Rauboti har selv vært på prosjektbesøk i Zimbabwe og sett hva støtten betyr for lokalbefolkningen. Han er overbevist om at det er riktig av Sogn og Fjordane Energi å bidra til rent vann i en ny periode.

– Vi syntes det er viktig at næringslivet tar ansvar. I tillegg til at samarbeidet med Plan International skaper stolthet og engasjement internt blant de ansatte, sier Rauboti.

Konsernsjef Johannes Rauboti er svært motivert for å bidra etter besøk til det nye prosjektet i Zimbabwe. Her har han sett hvordan folk er tvunget til å bruke skittent vann.

– Vi skal bore etter vann i et område som ligger i utkanten av Kalahari-ørkenen. Menneskene som bor i området – San folket – lever under svært fattige kår, sier Rauboti. Han peker på at kontrasten er stor til det norske velstandssamfunnet.

Vi vil skape stolthet i organisasjonen vår, og vise at arbeidet virkelig har effekt.

– Denne avtaleforlengelsen sørger for at enda flere menneske i Zimbabwe får tilgang til rent vann. Vi har alle et felles ansvar for å bidra til bærekraftsmålene innen 2030. Samarbeid med næringslivet er avgjørende i dette arbeidet, vi er utrolig stolte av at Sogn og Fjordane Energi har valgt å forlenge samarbeidet med oss, sa Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge, ved avtalefornyelse.

Kontakt oss

Kontakt oss på e-post dersom dere ønsker å samarbeide med oss eller har spørsmål.

Send e-post