Fauna + Plan

Sammen med Fauna skal vi løfte frem gode klimavalg og sørge for at flere jenter får utdanning.

Fauna er en startup-bedrift som ønsker å gjøre det lønnsomt og gøy å være miljøbevisst: Gjennom et fordelsprogram kan man tjene Fauna-poeng på miljøvennlige handlinger. Som når man tar tog i stedet for fly, kjøper vegetarmat framfor kjøtt eller bruker bilkollektiv framfor å kjøpe egen bil. Alt dette registreres i en app. Målet er å drive mer penger og flere kunder inn i den grønne økonomien.  

Utdanning for jenter er et av de største klimatiltakene i verden. Derfor støtter Fauna Plans jentefond, og jo flere som bruker fordelsprogrammet, desto mer penger går til jentefondet. 

Bonuspoeng for grønne handlinger 

– Hver gang våre medlemmer handler grønne produkter og tjenester belønnes de med bonuspoeng, som kan veksles inn i lokale opplevelser og varer. Fem prosent av disse bonuspoengene blir omgjort til kroner og øre, og doneres til Plans jentefond, forklarer Øystein W. Høie, grunnlegger av Fauna. 

 – Forskning viser at det å utdanne jenter er et av de mest kostnadseffektive klimatiltakene som finnes. Vi er glade for at Faunas medlemmer nå sammen med Plan Norge kan bidra til at flere jenter får gå på skole, sier Høie. 

Dette går pengene til 

I tillegg til å bygge trygge, gode skoler, jobber Plan for å fjerne barrierene som hindrer jenter i å gå på skolen.

Dette omfatter praktiske løsninger som toaletter og rent vann, trygge skoleområder for jenter og stipend til jenter som har få ressurser. Samtidig jobber vi strategisk med skoleledelse, familie og lokalsamfunn for å fjerne de sosiale barrierene som hindrer jenter å fullføre utdanningen sin. For eksempel barneekteskap, risiko for overgrep og vold og endre lovverk som diskriminerer jenter. 

En investering i jenter og deres utdanning er en investering i hele samfunnet! 

Kontakt oss

Kontakt oss på e-post dersom dere ønsker å samarbeide med oss eller har spørsmål.

Send e-post