Accenture + Plan = unge i arbeid

Accenture og Plan kombinerer sin kjernekompetanse for å styrke unges muligheter på arbeidsmarkedet gjennom yrkesopplæring, finansieringsmuligheter og nettverksbygging. Vår felles målsetning er 100 000 unge i arbeid i Sør innen 2030.

Siden 2010 har Plan International og Accenture hatt et strategisk partnerskap for å få flere unge i arbeid. Et av prosjektene vi jobber med er A Working Future, hvor Accenture har bidratt i utviklingen av programmet sammen med Plan og lokalt næringsliv. Pilotprosjektet i Uganda førte til at 12 000 ungdommer kom i arbeid. Som følge av dette skalerer vi nå opp arbeidet til nye områder i Uganda samt til Tanzania.

- Livet mitt er forandret, forteller Nololo (21) fra Uganda. Han hadde verken jobb eller inntekt før han deltok i A Working Future-prosjektet. Nololo ønsker å utvide chili-virksomheten, som ble etablert gjennom prosjektet. På den måten vil enda flere unge få mulighet for jobb og inntekt.

- Ettersom vi har teknologi, kompetanse og erfaring som er etterspurt kan vi bidra med dette i samarbeidet med Plan. Det utvikler og motiverer våre ansatte, utvider vårt nettverk lokalt og globalt, gir gode eksempler til de vi ønsker å rekruttere, og det skapes også nye forretningsidéer. Det er helhetsbildet her som er det vesentlige for oss.
Øyvind OfstadNordic Sustainability LeadAccenture

Accenture samarbeider med Plan på bakgrunn av selskapets visjon om å gjøre verden til et bedre sted å leve og jobbe i. Som et globalt selskap er Accenture opptatt av at verden og ulike markeder utvikler seg i en bærekraftig retning. I partnerskapet med Plan bidrar Accenture med kompetanse innen teknologi, digitalisering og strategi.

Vi ønsker flere partnere med på laget for å finne innovative løsninger slik at flere ungdommer kan skaffe seg en jobb. Er du nysgjerrig på hvordan din bedrift kan bidra inn i dette arbeidet sammen med oss?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat!