F*ordet

Visste du at med dagens tempo vil det ta over 300 år før vi er likestilte?!

Vi lever fremdeles i en verden som er designet for og av menn, og det er viktig å fortsette å kjempe for at alle skal ha like rettigheter og samme verdi. Men hvordan skal vi gjøre det?

Lytt til podkasten her 

I podkasten F*ordet skal vi ruste alle med det sterkeste våpenet, nemlig kunnskap!

Programleder Pernille Kjølberg Wikøren snakker med spennende gjester om alt som har med moderne likestilling å gjøre, slik at du får inspirasjon, forståelse og tørr å ta diskusjonen neste gang du hører noen si: «Hva er det egentlig å mase med? Vi er jo helt likestilte i dag!». For det er vi ikke!

Ny episode av F*ordet kommer ut hver onsdag.

Vil du vite mer om temaene i podcasten? Les mer om likestilling og jenters rettigheter.

Skjult diskriminering

Blir vi diskriminert uten at vi vet det? Hør den nye episoden av F*ordet, hvor Pernille snakker med gjestene om skjult diskriminering.

Øyunn Krogh får ikke drive med humor på lik linje som gutta. Marie Louise Sunde valgte å avslutte sin spesialisering innen kirurgi i protest mot en ukultur på arbeidsplassen. Blir vi diskriminert uten at vi vet det? Vi tar en prat med Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen om hvilke grep som kan gjøres for å endre disse holdningene.

Les mer om likestilling

F*ordet podkast episode 2

Formes vi av ord?

Visste du at ordene du hører om deg selv ofte er annerledes enn det kompisene dine får høre? Det gjør ting med deg underbevisst. Hva betyr det i hverdagen din og for mulighetene dine i livet? Det skal Pernille finne ut av i samtale med Nordens ledende forsker på likestilling, Kristina Henke og programleder og DJ, Vegard Th Olsen. Ikke minst, gir radiostjerna Live Nelvik deg det du trenger for at ord ikke skal begrense deg og mulighetene dine uten at du merker det.

Les mer om å formes av ord

F*ordet episode 1

Er det fremdeles viktig å snakke om likestilling i dag?

Norge er verdens tredje mest likestilte land. Så hvorfor må vi fremdeles snakke om likestilling da? Og hvordan skal vi gjøre det? Det skal programleder Pernille Kjølberg Wikøren finne ut av i denne episoden sammen med feministikonet Sigrid Bonde Tusvik, TikTok-stjerna Delshad Khalil Hamad og podkaster og samfunnsdebattant Sofie Frøysaa. Ikke minst skal vi få triksene vi trenger for å ta diskusjonen neste gang noen noe sier at de er «så lei av alt dette likestillingsmaset».

Les mer om likestilling

Støtt oss

Støtt arbeidet vårt for jenters rettigheter.