Du kan få skattefradrag for din støtte til Plan.

Gir du 500 kroner eller mer i løpet av et skatteår, kan du få fradrag på skatten. For skatteåret 2023 er fradraget på 22 prosent av det samlede beløpet, fra 500 kroner.  

Merk at alle bidrag må være på Plans konto innen 31. desember for at du skal få skattefradraget det aktuelle året. 

Du kan få fradrag for fadderskap, donasjoner og symbolske gavekort. For å rapportere bidragene dine til skattemyndighetene trenger vi fødselsnummeret ditt (11 siffer). For bedrifter trenger vi organisasjonsnummer. 

Du kan registrere fødselsnummer/organisasjons på en sikker måte her, eller ta kontakt med oss på telefon 09909 så hjelper vi deg.
 

Årsoppgaven er en bekreftelse på de opplysninger Plan har rapportert til skattemyndighetene. Denne må du kontrollere mot skattemeldingen din. Du vil få årsoppgaven tilsendt i posten. 

Vær oppmerksom på at det ikke er nok å føre opp gavebeløpet i skattemeldingen selv. Beløpet må innberettes av Plan for å bli godkjent av skattemyndighetene.

Har du gitt gaver som ikke er registrert? 

  • Ved egne innsamlinger er det initiativtaker av innsamlingen som får skattefradraget. For eksempel: Et brudepar ønsker at bryllupsgavene skal gå til Plan. Da er det brudeparet som får skattefradraget og ikke gjestene som gir gavene. 
  • Enkelte donasjonskanaler gir ikke sikker identifisering av deg som giver. Disse donasjonene kan derfor bli anonymiserte og kommer ikke med i grunnlaget for skattefradrag. Dette kan gjelde enkeltdonasjoner via Facebook, Instagram, SMS og Vipps. Ta i så fall kontakt med oss, så finner vi ut av det sammen.
  • Har du handlet alternative gaver i nettbutikken vår er det kun symbolske gavekort som gir skattefradrag.
  • Myndighetene har satt et tak på hvor stort skattefradrag man kan få for gaver til ideelle organisasjoner. Fra og med skatteåret 2022 er det maksimalt 25.000 kroner.

Har du spørsmål? Vi hjelper deg gjerne på telefon 09909 eller info@plan-norge.no.

Les mer om fradrag for gaver til ideelle organisasjoner på Skatteetatens hjemmeside.