Dåpsgave – gi noe helt spesielt

Til dåp eller navnefest er det mange som har lyst til å gi en annerledes gave, og gjerne en gave som varer lenge. Da Erlend og Sigrid ble døpt, fikk de en helt spesiell dåpsgave av besteforeldrene: et Planfadderskap.

En baby ligger under en dyne og smiler med hånden i munnen.

Dåpsgave: Hva gir man i dåpsgave til en verdensborger? Kanskje den lille gutten eller jenta kan bli fadder til et barn i et annet land? 

Hver gang et barn kommer til verden, er det en stor begivenhet. Det må feires! Et Planfadderskap er en spesielt verdifull gave som passer til både gutter og jenter, og som kan vare i mange år.

– Vi har gitt Planfadderskap i dåpsgave til barnebarna fordi vi har vært så heldig å ha alt vi trenger rundt oss. Derfor syns vi at vi må gi noe til dem som ikke er like heldig, forteller Solfrid Skoglund, bestemor til Sigrid og Erlend.

Barnebarna har sendt flere brev til fadderbarna sine. Det har blitt en aktivitet de kan gjøre sammen med bestemor. Solfrid forteller at de har skrevet om den norske vinteren og hva barna har funnet på i det siste. Og sender man brev, får man også svar fra fadderbarnet.

En eldre dame står to barn som holder hvert sitt bilde.

Sigrid og Erlend fikk Planfadderskap da de ble døpt. Nå skriver de brev til fadderbarna sine.

Tips:

Hvis du gir bort et fadderskap som dåpsgave eller gave til navnefest, kan det være en idé å velge et fadderbarn på omtrent samme alder. På den måten kan dåpsbarnet og fadderbarnet «vokse opp sammen».

Mange forteller at fadderskapet gjør det lettere for barna å forstå hvordan det er å vokse opp i andre land, og at det føles godt å bety noe for et barn i en annen del av verden.

– Gjennom å følge andre barn får barnebarna et nærere forhold til andre som har det annerledes enn oss. Informasjonen om landet og fadderbarna gjør det mer konkret, forteller Solfrid.

En baby festet på ryggen smiler lurt.

Hva innebærer det å være fadder?

Planfaddere får et bilde av fadderbarnet, informasjon om barnet og deres familie, og muligheten til å følge utviklingen både til barnet og lokalsamfunnet barnet bor i.

Det koster kr 300,- i måneden, og fadderbidraget kan gi skattefradrag. Støtten går til Plans arbeid i landet og lokalsamfunnet til fadderbarnet, og kommer mange barn til gode.

Hva brukes pengene til?

Planfadderne bidrar til å gi barn utdanning, helsetilbud og beskyttelse mot vold og overgrep. I tillegg bidrar de til kampen mot barneekteskap og i arbeidet for å gi jenter de samme mulighetene som gutter.   

Slik kan du gjøre dåpsgaven ekstra personlig

Dåpsgave-kort fadder

Mange ønsker at fadderbarnet skal ha samme alder og kjønn som dåpsbarnet.

Du kan også ønske deg fadderbarn fra en bestemt verdensdel

Det er enkelt å gi bort et fadderskap

Ta kontakt med oss på telefon 56 09 99 09 eller e-post info@plan-norge.no så hjelper vi deg med dåpsgaven eller gaven til navnefesten.

Vi trenger navn og adresse både på deg og den som skal få gaven. Mottakeren av gaven får velkomstpakke med informasjon og bilder av fadderbarnet. Giveren av gaven får velkomstbrev og skjema for avtalegiro.