Holzweiler + Costume + Plan = hjertesak

Plan International Norge gikk i 2018 sammen med moteaktørene Costume og Holzweiler for å sette jenters rettigheter på agendaen i forbindelse med FNs internasjonale jentedag. Resultatet ble Equality kolleksjonen, hvor overskuddet av salget gikk til å gjøre hverdagen tryggere for jenter i New Dehli i India.

Camilla Phil med brun hettegenser med equality/likestillings-tegnet på.

Camilla Phil i Equality-genseren. Overskuddet fra salget av genseren gikk til Plans arbeid for å gjøre jenter tryggere i sine egne lokalsamfunn i New Dehli i India. 

Foto: Janne Rugland/Pudder

Holzweiler ville skape et nytt tegn som symboliserer «equality», likestilling, og tegnet ble trykket på både T-skjortene og genserne i kolleksjonen. Flere kjente fjes viste sin støtte i kampen for jenters rettigheter, blant dem moteprofilen Camilla Phil. 

– At Costume og Holzweiler nå går sammen om å fronte likeverd og bidra til Plans viktige arbeid, er selvfølgelig noe jeg vil være med på å fronte. Ikke bare er de superfine, men at dette prosjektet kan samle inn over 400 000 kroner, er jo helt fantastisk, sier Pihl i et stort intervju i juni-utgaven av Costume.

Overskuddet av samarbeidet gikk uavkortet til Plans prosjekt Safer Cities i New Delhi i India. 

– Med Holzweiler og Costume med på laget har vi økt innsatsen for at enda flere jenter skal være trygge i sin egen by.

Jenter frykter ofte for egen sikkerhet, noe som begrenser og utelukker mange fra å være en del av sitt eget lokalmiljø. Safer Cities arbeider sammen med jenter for å skape et trygt og inkluderende miljø, slik at de kan bevege seg fritt. Bedre opplyste gater, opplysningskampanjer og møtesteder for ungdom er blant tiltakene. I tillegg mobiliserer prosjektet ungdom, jenter som gutter, til å selv jobbe for å endre sitt eget lokalmiljø.

Med Holzweiler og Costume med på laget har Plan økt sin innsats for at enda flere jenter skal være trygge i sin egen by. Støtten fra samarbeidet har bidratt til at vi har bygget 1 ungdomssenter i Gautampuri, hvor det er etablert 13 ungdomsgrupper som driver opplysningskampanjer. I tillegg gjennomføres det opplæring i jenters rettigheter, sikkerhet og kjønnsrelatert vold, med aktiviteter som "safety walks", dialogmøter med lokalsamfunnet og selvforsvarskurs.  

Kontakt oss

Kontakt oss på e-post dersom dere ønsker å samarbeide med oss eller har spørsmål.

Send e-post