Hjelp barna i Gaza 

Gi livreddende nødhjelp til de som er rammet av krig og konflikt.

Støtt Plans arbeid
Velg ønsket beløp
Velg ønsket beløp

Gaza: En enorm sultkrise

Barna i Gaza sulter i en hastighet verden aldri før har sett. Familier tvinges til å spise gress og dyrefôr for å overleve. Sammen med lokale partnere bidrar Plan til at tusenvis får et varmt måltid hver dag.

Det er ingen tegn til våpenhvile i Gaza, og situasjonen forverres for hver dag som går. Ifølge FN lider nå hele Gazas befolkning av akutt underernæring, hvorav over en million mennesker lider av katastrofal hungersnød.

Ekstrem situasjon

I følge den internasjonale organisasjonen for matsikkerhet, IPC, lider Gaza nå av den høyeste andelen matusikkerhet i verden. FN rapporterer at opptil ett av seks barn under to år i den nordlige delen av Gaza lider av alvorlig underernæring.

Flere sykehus i Gaza har allerede rapportert om barn som har dødd på grunn av underernæring og dehydrering.

En ung gutt får utdelt mat i Gaza

Image
Dødelige sykdommer

Mangel på rent drikkevann og vann til matlaging og hygiene fører til dårlig ernæring, og innbyggere i Gaza blir stadig sykere. En fersk rapport fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at minst 90 prosent av alle barn under fem år rammet av en eller flere smittsomme sykdommer.

Image

Sult og sykdom er en dødelig kombinasjon, og barna er ekstra sårbare. Diaré er spesielt utbredt og påvirker kroppens evne til å ta til seg næring, noe som er hjerteskjærende å være vitne til.

Dr. Mike Ryan, Verdens helseorganisasjon (WHO).

Nødhjelp som når frem

Plan har inngått et samarbeid med Palestinas største frivillige organisasjon, Taawon, for å hjelpe den katastrofale situasjonen og lidelsene i Gaza. I løpet av de siste dagene er det laget og levert ut nesten to tusen varme måltider til familier på flukt.

Selv om det er vanskelig å nå det nordlige og sentrale Gaza med nødhjelp, bruker Taawon sin omfattende erfaring med å operere under ustabile forhold til å skaffe, kjøpe inn og levere livreddende mat til en desperat befolkning som sulter.

Image

Hva gjør Plan?

Plan jobber på spreng for å få mer nødhjelp inn i Gaza, selv om tilgangen er svært begrenset. Vi leverer mat, vann og førstehjelpsutstyr til sivile. Sammen med våre lokale partnere, som Tawoon, har vi etablert flere folkekjøkken som lager varm mat til mange tusen mennesker i Rafah-området. I tillegg tilbyr vi psykososial støtte til barn og familier i nød.

Vi jobber med å levere livreddende nødhjelp til sivilbefolkningen i Gaza gjennom våre landkontorer i Egypt og Jordan. Nødhjelpssendingene inneholder kasser med proteinrik mat med lang holdbarhet, rent vann og førstehjelpsutstyr. På grunn av den begrensede tilgangen på brensel, elektrisitet og gass, er maten vi leverer i kassene klar til å spises uten behov for tilberedning.

Så langt har vi levert livreddende nødhjelp til over 7000 mennesker via Rafah-overgangen, i tillegg til de mange tusen som får et måltid hver dag inne i Gaza.