Bli UROs nye juniorrådgiver

Er du mellom 15 og 18 år og opptatt av jenters rettigheter og likestilling? Synes du det virker interessant å samarbeide med ungdom fra hele verden og være med på å påvirke det globale samfunnet? Da er kanskje DU vår nye juniorrådgiver.

Gjengen i URO, som er ungdomsgruppa til Plan International Norge

URO er ungdomsgruppa til Plan International Norge. URO står for Ungdommens rettighetsorgan og er en aktiv gruppe som består av rundt 20 juniorrådgivere mellom 15 og 22 år fra hele landet.

Vi har som formål å engasjere ungdom i jenters rettigheter og likestilling i en global kontekst, og jobber særlig opp mot fire strategiområder:

 • Ungdoms økonomiske deltagelse.
 • Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR).
 • Barns beskyttelse.
 • Inkluderende utdanning.

Som juniorrådgiver vil du bli plassert i en faggruppe som jobber ekstra mye med ett av disse fagfeltene.

Dette gjør juniorrådgiverne

Vi sprer budskapet vårt gjennom politisk påvirkningsarbeid, kampanjearbeid og sosiale medier. Synes du det høres spennende ut å delta på konferanser, samarbeide med ungdomsgrupper fra andre land, holde presentasjoner, snakke med politikere, skrive til aviser og utvikle kampanjer? Da er rollen som juniorrådgiver noe for deg! Kanskje du får muligheten til å representere oss i utlandet, eller på viktige politiske møter i Norge?
 
Sjekk ut @uroplannorge på Instagram for å lære mer om arbeidet vårt.

Hva trenger jeg for å bli UROs nye juniorrådgiver?

 • Alle mellom 15 og 18 år er velkomne til å søke (vi kan også vurdere søkere over 18 år, men vil helst at nye juniorrådgivere skal ha mulighet til å være med i flere år).
 • Du må ha et brennende engasjement for jenters rettigheter og likestilling.
 • Du må være ansvarsfull, initiativrik og motivert for rollen som juniorrådgiver.
 • Du må ha tid til å delta på URO-møter og følge opp arbeidsoppgaver mellom møtene.
   

Hva forventer URO av meg som juniorrådgiver?

 • Du vil du få mange spennende og lærerike opplevelser, men også viktige ansvarsoppgaver.
 • Det forventes at du deltar på URO-møter i Oslo fire helger i året (alle utgifter dekkes av Plan Norge).
 • Du vil få opplæring i- og verdifull erfaring med politisk påvirkningsarbeid, kampanjearbeid og sosiale medier. Typiske oppgaver mellom møtene kan være å delta på digitale møter i arbeidsgruppene, skrive leserinnlegg, holde presentasjoner og å lage innhold til sosiale medier.
   

Hvordan søker jeg?

Send en søknad på ca. én side hvor du forteller om deg selv, hva du gjør på fritiden, dine interesser og hvorfor akkurat DU vil være en god juniorrådgiver. Sett gjerne av litt plass i søknaden til å skrive om hva som opptar deg mest i verden og hvorfor. Nevn gjerne hvilke arbeidsoppgaver i URO som virker ekstra spennende for deg. Husk å få med fullt navn, alder og hvor i Norge du bor.

Har du spørsmål?

Kontakt ungdomsrådgiver Kristine Flatnes:

E-post: kristine.flatnes@plan-norge.no

Telefon: 976 94 353