Hjelp barn på flukt

Elevene kan bidra til at barn på flukt får mulighet til å gå på skole og bli beskyttet mot vold og overgrep.  

Burundisk jente smiler, har baby på ryggen.

Disse barna har nettopp kommet til Nduta flyktningleir i Tanzania, og venter på å bli registrert. 

Det føles godt å gi, særlig i en førjulstid som handler mye om å få. Elevene som deltar i Plans julekalender, har mulighet til å bidra til at barn på flukt får gå på skole og bli beskyttet mot vold og overgrep. 

Pengene som blir samlet inn i år, går til burundiske barn som bor i flyktningleirer i Tanzania. Elevene kan samle inn penger ved å gjøre småjobber hjemme. 

Burundi er et land i Afrika preget av flere borgerkriger og langvarige konflikter. Dette har ført til forferdelige forhold for befolkningen, og det er svært vanskelig å bo i landet. Mange har derfor flyktet til Tanzania og bor i flyktningleirer der. 

Halvparten av de burundiske flyktningene er under 18 år, og mange av dem mangler mat, rent vann, medisinsk hjelp og skolegang. Når det blir knapphet på ressurser, er det ofte jentene som stiller bakerst i køen. Mange jenter blir utsatt for vold og overgrep. Mange må slutte på skolen, enten fordi de gifter seg, eller fordi de må hjelpe til med husarbeid hjemme.  I kriser er det ekstra viktig for barn å gå på skolen. 

Se presentasjon av prosjektet.
 

Tre barn fra Burundi i flyktningleir i Tanzania

Plan jobber for at det skal bli tryggere å være barn på flukt fra Burundi til Tanzania. 

Dette går pengene til:

  • Utdanning: Gi burundiske barn og unge mulighet til å gå på skole og barnehage i flyktningleirer i Tanzania. Vi skal utdanne og rekruttere flere lærere, lage læremateriell og informere foreldre om viktigheten av at barna deres går på skole. Plan har et ekstra fokus på at tenåringsjenter får fullføre utdanning i trygge omgivelser, og jobber for å øke bevisstheten om hvor viktig det er at jenter får utdanning.
  • Beskyttelse: Kurse lærere, foreldre og fotballtrenere i hvordan beskytte barn mot vold og overgrep i flyktningleirene.
  • La barn være barn: Opprette barnevennlige soner i flyktningleirene i Tanzania hvor barn kan leke og være barn, uten bekymringer. 

Slik kan dere bidra:

  • Vipps: Vipps til 135332, Plans julekalender. Husk å markere Vipps-overføringen med skolens navn, klasse og "Plans julekalender". 
  • Overføre til konto: Plan International Norge, 7874.06.20869. Husk å markere innbetalingen med skolens navn, klasse og "Plans julekalender".

Gå til Plans julekalender.