Kjøper du gaver med mening fra Plan, bidrar du til at barn får en bedre fremtid.

I Plans nettbutikk finner du gaver med mening. Pengene for gavene brukes der behovet er størst – til kampen mot barneekteskap og for jenters rettigheter, til utdanning, yrkesopplæring og beskyttelse av jenter i kriser.

Hva er «gaver med mening»?

«Gaver med mening» blir ofte brukt når inntektene går til et godt formål. Gavene kan være både gjenstander og symbolske gavekort.

Julegaver med mening er etter hvert blitt en klassiker. Men gaver med mening fungerer godt hele året. Særlig når de er så fine som disse: 

Blågrønn keramikkskål - gaver med mening

Keramikkskål fra Wonki Ware

Hva slags gave med mening gir du til den som har alt? Noe fint å ha det i! Denne vakre keramikkskålen med mønster er håndlaget hos Wonki Ware i Sør-Afrika.
 

Se nærmere på keramikkskålen
Kort med motiv av Lisa Aisato - gaver med mening

Kortpakke med to motiv av Lisa Aisato

Disse nydelige kortene er laget av illustratør, forfatter og billedkunstner Lisa Aisato og kan kun kjøpes hos Plan. Man trenger alltids noen fine kort - en perfekt gave med mening!
 

Se kortene her
Porselenskopp med blomstermotiv - gaver med mening

Porselenskopp

Denne koppen med delikat blomstermotiv er et flott gavetips!
 

Se porselenskoppen
Symbolske gavekort for Plans arbeid

Symbolske gavekort

Kanskje den beste julegaven med mening? Kortene er fine gaver i seg selv, eller kan brukes som ekstra verdifulle til/fra-kort utenpå en annen gave.

Haster det? Velg å få gavekortet tilsendt på e-post
 

Se alle gavekortene

Flere grunner til å velge gaver med mening

Mange syns det er vanskelig å finne gaver til venner og familie som har «alt». I stedet er de på jakt etter en gave som har dypere mening. Gaven i seg selv kan være liten, men formålet er stort og viktig.

Perlearmbånd i turkis - gaver med mening

Perlearmbånd

En gave med dypere mening. Armbånd med glassperler håndlaget av Maya-kvinner i Guatemala
 

Se armbåndet

Miljøhensyn er et viktig argument for mange. Symbolske gavekort er de mest miljøvennlige gavene med mening. Da går pengene til Plans arbeid, og mottakeren får et kort som symboliserer et av våre tiltak for å gi barn en bedre fremtid. Gavekortene egner seg godt som et ekstra fint til/fra-kort utenpå en annen gave. 

Gaver med mening blir ekstra verdifulle når flere trekker lasset sammen. Plan har fått bilder av norske kunstnere som et verdifullt bidrag til vårt arbeid. Det betyr at du kan bli eier av et stykke samtidskunst, samtidig som du bidrar til å gi barn en bedre fremtid. 

Kunstverk av Harald Fenn - gaver med mening

Kunst 

Anerkjente norske samtidskunstnere har gitt bilder til Plan. Dette gir deg en unik mulighet til å gi en gave med mening - for en god pris.
 

Se hvilke kunstverk du kan velge mellom

Også barn kan få gaver med mening

Mange har lyst til å lære norske barn at ikke alle i verden har det like godt som oss. Kanskje det kan gjøres ved å gi bort en av våre gaver med mening?

Til barn kan du velge mellom vennskapsarmbåndrefleks og balaklava fra Tufte Wear. Eller hva med en artig barnekopp med dyremotiv eller et søtt smykke?

Barnekopp med dyremotiv - gaver med mening

En kopp med mening

Gi denne gøyale barnekoppen med dyremotiv i gave. 
 

Se nærmere på koppen
Barnesmykke med apeanheng - gaver med mening

Barnesmykke

En søt gave med mening! Håndlaget i Cape Town i Sør-Afrika.
 

Se barnesmykket

Det lille ekstra

Har du allerede kjøpt en gave, men vil gi den det lille ekstra? Et symbolsk gavekort utenpå en "vanlig" gave, og gjøre den til en gave med mening.

Kjøp av symbolske gavekort gir skattefradrag, fordi dette regnes som en donasjon.

Du kjøper gaver enkelt og sikkert i Plans nettbutikk.

Trenger du gavetips?

Ta også en titt på våre symbolske gavekort. En verdifull gave i seg selv, eller et ekstra fint til/fra-kort?