Du kan få skattefradrag for din støtte til Plan

Gir du 500 kroner eller mer i løpet av et skatteår, kan du få fradrag på skatten. For skatteåret 2023 er fradraget på 22 prosent av det samlede beløpet, fra 500 kroner. 

Når du handler gaver med mening i nettbutikken vår, er det kun symbolske gavekort som gir grunnlag for skattefradrag.

Merk at alle bidrag må være på Plans konto innen 31. desember for at du skal få skattefradrag det aktuelle året.

Du kan få fradrag for både fadderskap, donasjoner og symbolske gavekort. For å rapportere bidragene dine til skattemyndighetene trenger vi fødselsnummeret ditt (organisasjonsnummer for bedrifter) innen 15. februar. 

Registrer fødselsnummeret ditt på Min Side 

Har du ikke Min side? Da du kan registrere fødsels-/organisasjonsnummer på en sikker måte her, eller du kan ta kontakt med oss på telefon 09909. (Det er kun Planfaddere som har en Min side, for andre givere benyttes alternativ registrering). 

Årsoppgaven får du som en bekreftelse på de opplysninger vi har rapportert til skattemyndighetene. Denne må du kontrollere mot skattemeldingen din. De fleste Planfaddere får sin årsoppgave på Min side i løpet av januar. Bedrifter og enkelte privatpersoner får årsoppgaven tilsendt i posten.

Vær oppmerksom på at det ikke er nok å føre opp gavebeløpet i skattemeldingen selv. Beløpet må innberettes av Plan for å bli godkjent av skattemyndighetene.

Har du gitt beløp som ikke er registrert?

  • Enkelte donasjonskanaler gir ikke sikker identifisering av deg som giver. Disse donasjonene kan derfor bli anonymiserte og kommer ikke med i grunnlaget for skattefradrag. Dette kan gjelde enkeltdonasjoner via Facebook, Instagram, SMS og Vipps. Ta i så fall kontakt med oss, så finner vi ut av det sammen.
  • Har du handlet alternative gaver i nettbutikken vår, er det kun symbolske gavekort som gir skattefradrag.
  • Myndighetene har satt et tak på hvor stort skattefradrag man kan få for gaver til ideelle organisasjoner, fra og med skatteåret 2022 er det maksimalt kr. 25.000.

Har du spørsmål? Vi hjelper deg gjerne på telefon 09909 eller på info@plan-norge.no

Les mer om fradrag for gaver til ideelle organisasjoner på Skatteetatens hjemmeside.