– Det kan jo ikke bli enklere enn å ha et fadderbarn

– Når man ser fattigdom og elendighet er det lett å bli passiv. Lett å lukke øynene. Men det kan jo ikke bli enklere enn å ha et fadderbarn – det er jo bare fint, sier Bodil Dorothea Gilje.

Bodil Dorothea Gilje er Planfadder
Remote video URL

Bodil Dorothea Gilje er friluftsentusiast og liker seg aller best når hun er ute i naturen. Gjerne helt alene. Her finner hun roen og mye glede for seg selv, men hun liker også å gjøre noe for andre. Bodil er Planfadder for fire år gamle Alice som bor i Rwanda, som er hennes andre fadderbarn. Hun gleder seg til å brevveksle med Alice, slik hun pleide med sitt forrige fadderbarn.

– Jeg vil vise hvor mye jenter kan få til. For eksempel ved å vise at jeg er selvstendig og klarer meg selv, at jeg tør å være på tur alene. Jeg vil å være et godt forbilde for henne.

Se filmen over der vi ble med Bodil på telttur. Før var hun mørkredd. Nå har hun opptil 50 overnattinger ute i året. På instragramkontoen #bodildall deler hun mange av sine eventyr.

Les mer om Planfadderskap her.

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet

Møt flere av våre Planfaddere

Maja-Stina Eksted med sønnen på armen
– Det må være noe av det fineste man kan gi ungene sine; å lære seg empati og forståelse for helt andre deler av verden.
Maja-Stina Eksted
 
Maja Hatlebakk
– Det er jo veldig mye fokus i media på alt som går galt. At det er mye krig og elendighet. Fadderskapet er en veldig konkret motvekt til det, å se at ting faktisk går framover. 
Maja Hatlebakk
Christer Vervik
– Jeg kan ikke redde hele verden, men jeg kan være med og redde litt. Da har jeg gjort min jobb, føler jeg. 
Christer Vervik
Brynhild Olsen
– Å være fadder gir meg gode følelser. Selv om vi har helt vanlig inntekt, så lever vi i luksus i Norge i forhold til mange andre.
Brynhild Olsen

Kan du også tenke deg å bli Planfadder? 

Som Planfadder bidrar du til at flere barn får utdanning, helsetilbud og økonomisk sikkerhet. At flere beskyttes mot barneekteskap og vold. Og at flere jenter får de samme mulighetene som gutter. Du bidrar med 300 kroner eller mer i måneden, og støtten din kommer alle barna til gode. Du kan få skattefradrag for bidraget til Plan.

Du kan lese mer om verdien av Planfadderskap her. 

Jeg vil bli Planfadder

Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet