Jenter rykker bakover i køen

I krise rykker jenter bakover i køen. Ringvirkningene av koronapandemien er enorme. Vil vi tilbakestille flere tiår med fremskritt? Nei. Det er på tide å sette jenter først.

Alternativ tekst

Prisen for krisen er skyhøy 

743 millioner jenter måtte bli hjemme fra skolen, da spredningen av viruset og smittevernstiltakene var på topp. Mange vil aldri sitte på en skolebenk igjen.  

Alternativ tekst

Jenter giftes bort

Arbeidsledighet og økt fattigdom fører til at flere barn blir giftet bort. 13 millioner flere barneekteskap kan inngås som følge av krisen.  

Alternativ tekst

Livstruende konsekvenser 

Om koronapandemien fortsetter å herje, vil mangel på prevensjon kunne gi syv millioner uønskede graviditeter. Svangerskapskomplikasjoner er den største dødsårsaken blant tenåringsjenter i landene Plan jobber.  

Setter jenter først 

Vi vet fortsatt ikke hvor store ringvirkninger koronakrisen har, men vi vet hvor viktig det er at vi er tilstede. Plan er der for å ivareta de mest sårbare, også når krisen er over.

Som Planfadder bidrar du til at flere barn beskyttes mot barneekteskap og vold. At flere får utdanning og et helsetilbud, og at flere jenter får de samme mulighetene som gutter. Du blir fadder for ett barn du kan ha kontakt med, om du vil. Bidraget ditt er på 300 kroner i måneden. 

Alternativ tekst