Holzweiler + Costume + Plan = hjertesak

Plan International Norge har gått sammen med moteaktørene Costume og Holzweiler for å sette jenters rettigheter på agendaen. Resultatet er flere hettegensere og t-skjorter, og overskuddet av salget går til å gjøre hverdagen tryggere for jenter i New Dehli i India.

Camilla Phil med brun hettegenser med equality/likestillings-tegnet på.

Camilla Phil i Equality-genseren. Overskuddet fra salget av genseren går til Plans arbeid for å gjøre jenter tryggere i sine egne lokalsamfunn i New Dehli i India.

Holzweiler ville skape et nytt tegn som symboliserer «equality», likestilling. Tegnet er trykt på både T-skjortene og genserne. Plaggene kommer i tre farger inspirert av forskjellige hudtoner, «shades of nude».

Equality-kolleksjonen er til salgs i en rekke butikker som fører Holzweiler, samt deres nettbutikk.

Flere kjente fjes har allerede brukt sosiale medier for å vise at de støtter kampen for jenters rettigheter og latt seg avbilde i Equality-genser og -t-skjorte. Blant dem flere moteprofiler som Vanessa Rudfjord og Camilla Phil. 

– At Costume og Holzweiler nå går sammen om å fronte likeverd og bidra til Plans viktige arbeid, er selvfølgelig noe jeg vil være med på å fronte. Ikke bare er de superfine, men at dette prosjektet kan samle inn over 400 000 kroner, er jo helt fantastisk, sier Pihl i et stort intervju i juni-utgaven av Costume.

Se flere i Equality-kolleksjonen nederst i saken.

Overskuddet av samarbeidet vil gå uavkortet til Plans prosjekt Safer Cities i New Delhi i India. Vold og overgrep mot jenter er utbredt og fører til at svært mange er utrygge i sin egen by.

– Med Holzweiler og Costume med på laget kan vi øke innsatsen for at enda flere jenter skal være trygge i sin egen by.
To tskjorter og en genser med equality/likestillingstegnet på brystet

– Jenter frykter ofte for egen sikkerhet, noe som begrenser og utelukker mange fra å være en del av sitt eget lokalmiljø. Med Holzweiler og Costume med på laget kan vi øke innsatsen for at enda flere jenter skal være trygge i sin egen by, sier kommunikasjonssjef for Plan International Norge, Siv Meisingseth.

Safer Cities arbeider sammen med jenter for å skape et trygt og inkluderende miljø, slik at de kan bevege seg fritt. Bedre opplyste gater, opplysningskampanjer og møtesteder for ungdom er blant tiltakene. I tillegg mobiliserer prosjektet ungdom, jenter som gutter, til å selv jobbe for å endre sitt eget lokalmiljø.

– Det er utrolig bra at aktører som Costume og Holzweiler setter jenters rettigheter på agendaen. Vi vet at vi sammen kan gjøre en forskjell, derfor er vi kjempeglade for at jenters rettigheter blir en hjertesak for stadig flere, fortsetter Meisingseth.

Foto: Janne Rugland/Pudder
Tekst: Anna Kvarberg Ekre