Moren kastet stein på Aseka

Aseka har blitt utsatt for grov vold av foreldrene og havnet på sykehus. Hun løy om hva som faktisk skjedde for å beskytte foreldrene. Kuttet over øyet kom da moren kastet en stein på henne.

Lytt til podcasten mens du scroller:

Hilda får på seg lydutstyr og er klar for å gå inn og snakke med den potensielle barnebruden Aseka.

Last ned podcasten til din mobil

Dette er huset til Aseka.

Når ungdomsgruppene konfronterer foreldrene er det vanlig at de deler seg i to grupper. Jentene snakker med moren og guttene snakker med faren. På bildet ser du konfrontasjonen med faren til Aseka. 

Katarina sitter i bilen og lytter til hva som skjer inne hos Aseka. Constance oversetter.

Det begynner å gå opp for Katarina og Constance hva som har skjedd med Aseka.

Dette er høvdingen som hjalp Aseka da hun ble mishandlet av foreldrene sine. Av hensyn til Asekas sikkerhet går vi ikke ut med navn.

Dette er overhøvding Theresa Kachindamoto, som bor lenger nord i Malawi. Hun har stanset og annullert over 800 barnebryllup. Resultatene gir håp og inspirasjon til ungdomsgruppa i deres kamp mot klokka for å redde Aseka.

Bli med hjem til Aseka - 360-film

Er du ferdig med tredje episode? Her kan du se nærmere på hjemmet til Aseka. Ida Fladen guider deg, og du kan selv navigere rundt i 360-gradersfilmen. 

Slik gjør du: Klikk på "Se video". Når filmen er i gang kan du klikke i videoruta, hold inne musetasten og dra deg dit du vil. 

I neste, og siste, episode av Barnebruden får du høre at oppdraget viser seg å være mye vanskeligere enn Hilda og ungdomsgruppa kunne forestille seg. Nøkkelen ligger hos Askeas besteforeldre. Klarer de å stoppe bryllupet? 

Se bilder og hør episode 4

Syns du kampen mot barneekteskap er viktig? 

Del podcasten med vennene dine slik at flere kan engasjere seg i kampen mot barneekteskap.

Av hensyn til sikkerheten til de mindreårige i podcasten, oppgir vi ikke etternavn på lokale medvirkende eller navn på landsbyer. 

Fotos: Plan International Norge/Erik Thallaug