Barnebruden

Aseka (15) skal snart gifte seg med en fremmed mann. Mot sin vilje. Men hva skjer når en lokal ungdomsgruppe bestemmer seg for å forsøke å stoppe bryllupet?

Katarina Flatland i Malawi. Podcasten Barnebruden.

Episode 1: They will lie to you

Katarina finner fort ut at Malawi, ”Afrikas Varme Hjerte”, har en kald skyggeside. Tusenvis av barn giftes bort årlig med katastrofale konsekvenser. Hun møter Hilda – en av mange barnebruder – og blir med en ungdomsgruppe som forsøker å stoppe et nytt barnebryllup.  Se bilder fra episode 1.

Katarina Flatland i Malawi. Podcasten Barnebruden.

Episode 2: Jakten på Aseka

Ungdomsgruppa er på sporet av Aseka, men har problemer med å finne riktig jente. Katarina snakker med landsbyhøvdingen og politimesteren og prøver å finne ut hva de gjør for å bekjempe barneekteskap. Se bilder fra episode 2.

Katarina Flatland i Malawi. Podcasten Barnebruden.

Episode 3: Foreldrene

Ungdomsgruppa har funnet Aseka, og utstyrt med skjulte mikrofoner konfronterer de foreldrene hennes. Det viser seg at situasjonen er mye verre enn de trodde. Det blir for mye for Katarina. Se bilder fra episode 3.

Katarina Flatland i Malawi. Podcasten Barnebruden.

Episode 4: Barnebruden

Oppdraget viser seg å være mye vanskeligere enn Hilda og ungdomsgruppa forestilte seg. Nå må også besteforeldrene til Aseka overtales. Klarer de å stanse bryllupet? Hør siste episode av Barnebruden. Se bilder fra episode 4.

Slik kjemper Plan mot barneekteskap

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort. Det betyr at i løpet av ett år har 12 millioner jenter blitt frarøvet barndommen sin. Plan har jobbet mot barneekteskap i mange år. Metodene er velprøvde og vi ser at arbeidet nytter. Støtte til ungdomsgrupper er en viktig del av arbeidet.

Se hvordan ungdomsgruppene jobber


360-film

Har du prøvd 360-film? Ida Fladen guider deg gjennom områdene hvor podcasten ble spilt inn. Du kan selv klikke deg rundt i filmen.

Bli med Ida på guidet tur