Slik bruker vi pengene

Inntektene fra Plans alternative gaver går til skolegang, beskyttelse mot vold og barneekteskap, vaksiner, medisiner, rent vann og andre prosjekter der Plan jobber.

Fire skolejenter ser ut av et vindu og ler

Utfordringene varierer i de mer enn 50 landene hvor Plan driver utviklingsarbeid. Men uansett hvor vi er, jobber vi for at barn skal vokse opp i trygge lokalsamfunn som tar hensyn til deres rettigheter i FNs barnekonvensjon. Det er derfor en gave fra nettbutikken er så verdifull. 

I alt vårt arbeid er vi opptatt av å gi jenter og gutter like muligheter. Der barn ikke har det bra, har ofte jenter det verst. Vi jobber derfor for å bedre jenters status, og utfordre skadelige tradisjoner som holder jentene nede.

Gå tilbake til nettbutikken

Øremerkede gaver

Noen av gavene i nettbutikken er øremerket til et spesielt formål. Det gjelder disse gavene: 

Dame holder handlenett

Handlenett mot barneekteskap

Hver eneste dag blir 33 000 mindreårige jenter giftet bort! Ved å kjøpe dette handlenettet (kr 150,-) bidrar du til kampen mot barneekteskap. 

Se nærmere på handlenettet
Symbolsk gavekort med bilde av øyet til ei jente

Hjelp barn i kriser og konflikt

I kriser og konflikt er barn spesielt sårbare. Hverdagsrutiner blir erstattet med kaos og kamp for å overleve, og jenter er spesielt sårbare for vold og overgrep. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 200,-) bidrar du til å beskytte barn i kriser og katastrofer. 

Se nærmere på gavekortet
gavekort med bilde av blid jente fra Nepal

Gi litt ekstra girlpower

Ingen jenter skal måtte gifte seg som barn eller bli hindret fra skolegang og trygg oppvekst. Dessverre blir jenter over hele verden diskriminert og undertrykket hver eneste dag. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 300,-) er du med på å styrke jentene. 

Se nærmere på gavekortet
Gavekort med bilde av en smiliende ung kvinne

Hjelp unge i arbeid

Det er høy arbeidsledighet blant unge i store deler av verden. Plan samarbeider med næringslivet for å skape nye arbeidsplasser for unge, og gir yrkesopplæring til unge som vil ut i jobb. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 500,-), bidrar du til at flere unge får en jobb de kan leve av, slik at de blir økonomisk selvstendige og får en bedre fremtid.

Se nærmere på gavekortet