Slik bruker vi pengene

Inntektene fra Plans alternative gaver går til kampen mot barneekteskap og for jenters rettigheter, til utdanning, yrkesopplæring og beskyttelse av jenter i kriser.

Utfordringene varierer i de mer enn 50 landene hvor Plan driver utviklingsarbeid. Men uansett hvor vi er, jobber vi for at barn skal vokse opp i trygge lokalsamfunn som tar hensyn til deres rettigheter i FNs barnekonvensjon. Det er derfor en gave fra nettbutikken er så verdifull. 

I alt vårt arbeid er vi opptatt av å gi jenter og gutter like muligheter. Der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Vi jobber derfor for å bedre jenters status, og utfordre skadelige tradisjoner som holder jentene nede.

Gå tilbake til nettbutikken

Øremerkede gaver

Noen av gavene i nettbutikken er øremerket til et spesielt formål. Det gjelder disse gavene: 

Gi litt ekstra girlpower

Ingen jenter skal måtte gifte seg som barn eller bli hindret fra skolegang og trygg oppvekst! Dessverre blir jenter over hele verden diskriminert og undertrykket hver eneste dag. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 300,-) er du med på å styrke jentene. 

Se nærmere på gavekortet.

Hjelp barn i kriser og konflikt

I kriser og konflikt er barn spesielt sårbare. Hverdagsrutiner blir erstattet med kaos og kamp for å overleve, og jenter er spesielt sårbare for vold og overgrep. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 200,- eller kr 350,-) bidrar du til å beskytte jenter i kriser og katastrofer. 

Se nærmere på gavekortet.

Stopp bryllupet!

Hvert år blir over 12 millioner jenter i verden gift som barn. Én jente nesten hvert andre sekund. Barneekteskap er i dag en av de største hindringene for skolegang og likestilling for jenter. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 100,-) støtter du kampen mot barneekteskap. 

Se nærmere på gavekortet. 

Hjelp unge i arbeid

Det er høy arbeidsledighet blant unge i store deler av verden. Plan samarbeider med næringslivet for å skape nye arbeidsplasser for unge, og gir yrkesopplæring til unge som vil ut i jobb. Ved å kjøpe dette gavekortet (kr 400,-), bidrar du til at flere unge får en jobb de kan leve av, slik at de blir økonomisk selvstendige og får en bedre fremtid.

Se nærmere på gavekortet.