Girls takeover

Løft frem likestilling og jenters rettigheter på en lærerik, morsom og tankevekkende måte.

Girls takeover er en årlig global aksjon der jenter tar over lederstillinger på ulike arbeidsplasser - i fjor var det mer enn 1 000 ledere i nærmere 70 ulike land som ble byttet ut med jenter for en dag. Du kan arrangere Girls takeover på din skole.

Jente hilser på lederen av Microsoft Norge

Agnes (15) tok over Kimberly Lein-Mathisens jobb for en dag, som administrerende direktør i Microsoft Norge, i forbindelse med verdens jentedag i 2017. Foto: Liv Tone Otterholt, Microsoft Norge.

Arranger Girls takeover på din skole

Arranger Girls takeover i forbindelse med FNs internasjonale kvinnedag, 8. mars eller FNs internasjonale jentedag, 11. oktober. Formålet er å sette fokus på likestilling og jenters rettigheter gjennom å la unge jenter slippe til og ta over viktige lederjobber.

Slik gjør du:

  • Finn en kandidat som kan fylle sjefsstolen på skolen.
  • En elev tar over skolens rektorstilling i forbindelse med 8. mars eller 11. oktober. Jenta blir med på ulike aktiviteter gjennom dagen.
  • Klassene jobber med likestilling gjennom oppgaver og diskusjonskort
  • Plan støtter opp i planlegging og gjennomføring.

Meld deg på via e-post, og dere vil motta en pakke med forslag til aktiviteter for jenta, undervisningsopplegg med mer.

Gjennom Girls takeover er dere med i kampen for å fjerne barrierene som holder kvinner tilbake i arbeidslivet. Det er også en lærerikt, morsomt og tankevekkende måte å lære om likestilling og jenters rettigheter.

Ta kontakt med oss