Det er 73 millioner ungdommer i verden som er arbeidsløse. Plan International og Accenture jobber sammen for å få ungdom i arbeid. Målet er 100 000 unge i arbeid i Sør innen 2030. Ved å styrke de unges muligheter på arbeidsmarkedet vil de både kunne skape et bedre liv for seg selv, og samtidig utvikle økonomien i landet.

- Livet mitt er forandret, forteller Nololo (21) fra Uganda. Han hadde verken jobb eller inntekt før han deltok i A Working Future-programmet. Nololo ønsker å utvide chili-virksomheten, som ble etablert gjennom prosjektet. På den måten vil enda flere unge få mulighet for jobb og inntekt.

- Ettersom vi har teknologi, kompetanse og erfaring som er etterspurt kan vi bidra med dette i samarbeidet med Plan. Det utvikler og motiverer våre ansatte, utvider vårt nettverk lokalt og globalt, gir gode eksempler til de vi ønsker å rekruttere, og det skapes også nye forretningsidéer. Det er helhetsbildet her som er det vesentlige for oss.
Øyvind OfstadNordic Sustainability LeadAccenture

En jobb gir trygghet, selvtillit og følelsen av å bety noe. Gjennom yrkesopplæring, finansieringsmuligheter og nettverksbygging jobber Plan International og Accenture for at unge mellom 15 og 25 år skal få en bedre fremtid for seg selv og familien ved at de kommer seg inn i arbeidslivet.

Vi ønsker flere partnere med på laget for å finne innovative løsninger slik at flere ungdommer kan skaffe seg en jobb. Er du nysgjerrig på hvordan din bedrift kan bidra inn i dette arbeidet sammen med oss?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat ved å bruke kontaktskjemaet.

Siden 2010 har Plan International og Accenture hatt et strategisk partnerskap for å få flere unge i arbeid. Et av programmene vi har utviklet i partnerskapet er A Working Future. Gjennom et pilotprogram i Uganda har Accenture bidratt til å utvikle programmet sammen med Plan og lokalt næringsliv. Målet med piloten har vært å gjøre 12.000 unge i stand til å jobbe seg ut av fattigdom. Dette har vært svært vellykket derfor skalerer vi arbeidet til nye områder til andre land i regionen, nå først implementerer vi programmet i Tanzania.

Accenture samarbeider med Plan på bakgrunn av selskapets visjon om å gjøre verden til et bedre sted å leve og jobbe i. Som et globalt selskap er Accenture opptatt av at verden og ulike markeder utvikler seg i en bærekraftig retning. I partnerskapet med Plan bidrar Accenture med kompetanse innen teknologi, digitalisering, og strategi.

Ønsker du å gi en donasjon til dette prosjektet? Les mer her