The Stream gir tilbake

Denne gjengen får du møte igjen under The Stream gir tilbake: Skei og PT, Emelie Hollow, Tarjei Strøm, Ylva Olaisen, Ramón og Thosebricks.

Tusen takk til alle som ble Planfaddere i forbindelse med «The Stream gir tilbake» på TV 2. Sammen bidrar vi til at flere barn får utdanning, bedre helse, beskyttelse og økonomisk sikkerhet.

Jeg vil bli Planfadder

Lille nyttårsaften 2016 inviterte The Stream-finalistene til en musikalsk festaften til inntekt for Plan. Målet var å rekruttere Planfaddere og gi flest mulig barn en bedre fremtid. 

Det ble et stjernespekket show med både The Stream-finalistene og etablerte artister som Marion Ravn, Magnus Grønneberg, Eva Weel Skram og Angelina Jordan.  Show og underholdning gikk hånd i hånd med drømmer og håp om en bedre fremtid.

I løpet av sendingen overrakte utenriksminister Børge Brende 10 millioner kroner på vegne av Regjeringen. Pengene skal brukes til utdanning for barn i krisesituasjoner.

Årets vinner, Thosebricks, sto på scenen igjen under The Stream gir tilbake.

I forkant av sendingen var The Stream-artistene Andreas «Adrees» Estenstad (16) og Emelie Hollow (18) på reise for å se Plans arbeid i Guinea og Ecuador. Det ble rørende og sterke inntrykk da vi fikk ta del i deres reiser. Adrees forteller at kontrastene var store.

– Jeg fikk møte 11 år gamle Abjoulaye. Hans far er død, og hans mor og stemor vil ikke vite at ham. Han får ikke gå på skolen og jobber hardt. Jeg var ikke forberedt på dette. Hvor små muligheter han har. Han har ingen, hverken folk rundt seg eller muligheter. Jeg har så mange rundt meg som gir meg støtte og kjærlighet. Så møter jeg en som har ingenting og ikke klarer å smile. Det gjør et sterkt inntrykk, sier Andreas som ble Planfadder til Abjoulaye etter møtet i Guinea.

- Jeg har fått et helt nytt syn på livet, sier The Stream-artist Andreas «Adrees» Estenstad (16) etter møtet med 11 år gamle Abjoulaye. Plan jobber i området der Abjoulaye bor, og trapper nå opp innsatsen for at barn skal få skolegang. 

Plan arbeider i området, og trapper nå opp innsatsen for at flere barn som Abjoulaye skal få gå på skolen. Frem mot 2017 skal Plan blant annet ruste opp 650 skoler i Guinea. Vi jobber også med beskyttelse av barn, rent vann og bedre sanitærfohold. 

– Vi er imponert over engasjementet til de unge finalistene i The Stream og synes det er fantastisk at de vil bruke talentet sitt til å gi barn en bedre fremtid, sier Kjell Erik Øie, generalsekretær i Plan International Norge.

Jeg vil bli Planfadder