– Jeg vil bli gutt

Giselle er bare fire år. Likevel er hun gammel nok til å vite at gutter får flere muligheter enn jenter.

På landsbyga i Rwanda er kjønnsdiskriminering vanlig, og selv om det er skoleplikt i landet, betyr ikke det at alle får muligheten til utdanning. Mange jenter blir giftet bort og blir unge mødre, mens guttene får fortsette på skolen. Det synes Giselle er urettferdig.

– Når jeg blir stor, vil jeg bli gutt.
Giselle (4)

Når Giselle blir gammel nok, håper hun å begynne på skolen. Enn så lenge tilbringer hun dagene på Plans barnesenter. Her får hun leke med andre barn, og sammen lærer de nye ord, sanger og at alle er like mye verdt. Samtidig kan foreldrene gå på jobb, vel vitende om at barna deres blir tatt godt vare på.

Jeg vil bli Planfadder

Bli Planfadder og skap muligheter for barn som Giselle. 

Pappa Theogene (34) er med i foreldregruppen som organiserer måltider for barna.

– Jeg er med og lager mat til barna, og oppfordrer også andre foreldre til å hjelpe til på senteret. Og så passer jeg på at barna liker maten jeg lager, sier Theogene med et smil.

Foreldrene bytter på å lage mat til barna. Stort sett går det i grøt og melk , og et større måltid én gang i uken.

– Jeg liker maten her veldig godt og jeg elsker å være her, sier Giselle, som er Planfadderbarn.

Fadderen hennes bor i Norge og har skrevet brev til henne. Det synes hun er veldig stas. Uten Planfaddere hadde det ikke vært mulig å bygge barnesenteret hun går på.

– Jeg er utrolig fornøyd. Barn som kommer til barnesenteret og barn som må være hjemme, er helt forskjellige barn, sier Theogene.

Det er planlagt å bygge flere barnesentre i andre lokalsamfunn i området, sånn at flere barn kan få en trygg og god start på livet. Som Planfadder bidrar du til blant annet dette arbeidet.

Jeg vil bli Planfadder

Jeg blir fadder til ett barn, og hjelper mange barn med utdanning, helse og beskyttelse.
Hver måned vil jeg gi
Vi begynner å lete etter fadderbarn med en gang. Den som betaler for fadderskapet må være over 18 år. Se våre retningslinjer for personvern.
Mer om fadderskapet